Hoe organiseer je een te gek vrijgezellenfeest

Inleiding

Gaat een vriend of vriendin van je trouwen en moet er een te gek vrijgezellenfeest vooraf gaan aan de bruiloft? Dit zijn de 8 gouden regels om de organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen:

 1. Organiseer het vrijgezellenfeest met z’n tweeën
 2. Bepaal de datum van het feest
 3. Bepaal wie er allemaal uitgenodigd worden
 4. Bepaal het budget
 5. Bepaal de locatie
 6. Bepaal een activiteit
 7. Boeken maar!
 8. Onthoud goed…

Stappen

 • Stap 1. Organiseer het vrijgezellenfeest samen

Zorg dat je er niet alleen voor staat, vraag en goede vriend of vriendin van de bruid(egom) je e helpen. Samen kom je op leukere ideeën. Begin op tijd met brainstormen, eventueel met meerdere mensen, maar zorg ervoor dat de organisatie bij max 2 personen ligt, anders wordt het chaos. Locaties en activiteiten moet je vaak op tijd boeken, dus wacht niet te lang met het nemen van beslissingen.

 • Stap 2. Bepaal de datum van het feest

Plan het feest niet te dicht tegen de bruiloft aan, maar minstens 2 weken ervoor, zodat de vrijgezel voldoende tijd heeft om bij te komen van alle inspanningen.

 • Stap 3. Bepaal wie er allemaal uitgenodigd worden

Nodig een gezellige groep vriend(inn)en uit, die de vrijgezel graag zou willen zien op zijn/haar feest. Vraag eventueel aan de wedding planner wie er allemaal uitgenodigd zijn op de bruiloft en selecteer een leuke groep mensen. Zorg ervoor dat deze mensen ruimschoots van tevoren worden ingelicht, zodat ze hun agenda kunnen blokkeren en zorg er ook voor dat ze hun mond houden, zodat het wel geheim blijft voor de vrijgezel.

 • Stap 4. Bepaal het budget

Maak een goede begroting van alle kosten, zodat het voor iedereen duidelijk is wat ze moeten bijleggen. Denk aan kosten voor vervoer(taxi!) , eten & drinken, activiteit. Houd er rekening mee dat niet iedereen even veel geld te besteden heeft en maak dus een goede afweging van wat wel en niet binnen het budget past en wat mensen eventueel nog extra willen bijleggen.

 • Stap 5. Bepaal de locatie

Locatie is erg belangrijk! Kies een centraal gelegen plek, wat voor iedereen goed te bereiken is. De locatie is natuurlijk afhankelijk van eventuele activiteit, drinken en eten kan je overal. Het is ook altijd leuk de vrijgezel mee te nemen naar zijn vroegere studentenstad.

 • Stap 6. Bepaal een activiteit

Wordt het sportief of creatief? Kies iets uit wat bij de meeste mensen aanslaat, eventueel kun je het enthousiasme voor een bepaalde activiteit even peilen van tevoren. Kies iets uit waarbij je geen speciale kleren hoeft mee te nemen, hoe meer bagage, hoe meer gesjouw. Als je het leuk vind kan je natuurlijk een opvallend outfit aan de vrijgezel en vrienden geven, om als een vriendengroep herkenbaar te zijn; maak het niet te bont, maar houd het acceptabel.

 • Stap 7. Boeken maar!

Neem eerst een optie voordat je gelijk boekt. Zorg ervoor dat iedereen betaald heeft voordat je alles vastlegt. Vraag een schriftelijke bevestiging van de afspraken die je maakt bij restaurants en activiteitenbureaus.

 • Stap 8. Onthoud goed…

De vrijgezel staat deze dag in het middelpunt en moet voor hem/haar een onvergetelijke dag worden. Zorg dat je alles regelt, houd mensen bijeen, zorg dat ze niet teveel drinken en zorg voor een leuke toespraak, om nog even het laatste vrijgezellenmomentje te benadrukken

Tips

Tip: Maak tijdens de dag foto’s en maak er een leuk fotoboek van om tijdens de bruiloft kado te geven, hier kunnen de vrienden en vriendinnen hun persoonlijke boodschap bijzetten


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden