Naturisme in Kroatie

INLEIDING

Kroatië is al decennia lang een van het meest bekende toeristische bestemmingen in Europa. Een van de specificiteit in dit land is het feit dat Kroatië een van de oase van het naturisme is. Naturisme is hier aanwezig bijna 80jaar. In het jaar 1936 is op het eiland Rab officieel de eerste naaktstrand geopend.

ISTRIË EN KVARNER

Het noordelijke deel van de Kroatische kust bestaat uit Istrië en Kvarner en de eilanden. Hier wordt alles gericht op de behoeften van toeristen. Een prachtig landschap van zee, stranden, wijngaarden, lage, groenblijvende bossen en bergen op de achtergrond.

ISLAND CRES

Cres Island is het grootste Adriatische eiland gelegen in het noordelijke deel van de Kvarner baai. Met de naburige eiland Losinj is verbonden met de brug in Osor. Dit eiland is heuvelachtig en vol met prachtige baaien en kiezelstranden. Hij is bekend voor beschermde vogelsoorten vale gier. Op Cres zijn er ook talrijke historische gebouwen.

Bijzonder interessant is het zoetwatermeer Vransko (5,8 km2, diete tot 74m) van waaruit de hele omgeving van drinkwater wordt voorzien. Het meer is rijk aan vis (karpers, harders, palingen, enz.) en de mogelijke vissen en jagen voor watervogels (reiger, gele reiger, weinig zilverreiger, kakelende koekoek, wilde eenden en aalscholvers). Oppervlakte van 30 hectare is aangewezen als een speciale ornithologisch reservaat.

PUNTA KRIZA- PARADIJS VOOR NATURISTEN

Geniet u van de ongerepte natuur en naturisme?

Wilt u om weg te komen van de alledaagse lawaai, genieten van de omliggende naaldbossen, kristalhelder zeewater en genieten van uwe naturistische vrijheid op een plaats die bekend staat als een van airconditioning spa? Als ja, dan voel ik me vrij om aan te raden een kamp in een kleine gemeenschap die noemt Punta Kriza en ligt op Kroatische Cres Island.

DE ACTIVITEITEN

Binnen de naturistencamping is er winkel, restaurant, douches, huisarts en als je wegloopt binnen een paar kilometer is geen probleem dat u uw auto kunt parkeren en in het algemeen niet te gebruiken tijdens de feestdagen.

Deze plek staat ook bekend om overvloed aan inheemse planten-en diersoorten, en voor duikers is hier ook een waar paradijs. 'S Avonds is gegarandeer heel rustig, zodat uwe diepe slaap gegarandeerd is.

Als u toch wilt genieten van alcohol en luide muziek dan kunt u altijd gaan naar een plek genaamd Mali Losinj op een afstand van ongeveer 40 minuten rijden met de auto of ga gewoon naar de kroeg, gelegen aan de rand van het kamp, en genieten van lokale muziek en goede tamburasa Istrische wijn.

HET VERVOER

Op het eiland Cres, waar het zich bevindt Punta Kriza, komt men met de veerboot, maar tijdens de zomer, moet u voor te bereiden op de soms lange wachttijden bij de ingang van de ferry, vanwege het grote aantal toeristen. Als u met de auto komt kan de wagen ook op de de veerboot.

  • Brestova - Porozina: dit is de kortste weg naar het eiland. De reis duurt slechts een half uur, op een veerboot rijden de hele dag en nacht of
  • Valbiska - Merag: ferry vervoer is georganiseerd om tien keer per dag.

Op Cres zelf kunt u met auto rijden volgens de verkeersborden die u zal leiden tot de gemeente Punta Kriza en het kamp zelf.

Ter informatie: er is geen openbaar vervoer naar de eilanden. Bussen rijden wel langs de eilanden en je kan afgezet worden bij de veerboot, maar als je eenmaal op het eiland aangekomen bent, rest niet anders dan dat je moet liften naar de eerstvolgende dorpjes.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden