Pokerspelers

Bekende pokerspelers

Poker spelen is wereldwijd enorm populair. Hier noem ik een aantal pokerspelers die op dit moment de besten zijn aan de pokertafels.

1. Phil Ivey

Phil Ivey, geboren op 1 februari 1976, is de absolute nummer 1 pokerspeler ter wereld. Niemand van de andere spelers is zo goed en zo veelzijdig als Ivey. Hij beheerst alle soorten poker en is goed in allemaal. Ivey staat vooral bekend als cashgame speler waar hij dan ook te vinden is aan de tafels met de hoogste blinds (ook wel de 'nosebleeds' genoemd). Naast cashgames speelt Phil Ivey ook toernooien en heeft al een prachtig totaal van acht bracelets gewonnen. De laatste twee van die bracelets won hij beide in 2009 wat precies tien jaar was na het winnen van zijn eerste bracelet. Slechts twee van die acht bracelets won Ivey in dezelfde poker discipline wat de veelzijdigheid van Ivey nog maar eens benadrukt.

2. Daniel 'KidPoker' Negreanu

Daniel Negreanu, geboren op 26 juli 1974, is het bekendste gezicht wat poker maar heeft. Door zijn charme en vrolijke uitstraling is hij vaak in beeld en hij is dan ook een echte gentleman aan de poker tafel. Op dit moment is Daniel Negreanu de best verdienende toernooi speler aller tijden. Dat heeft hij onder andere te danken aan de vier bracelets die hij gewonnen heeft. In 2004 was hij World Series of Poker Player of the year. Naast zijn goed prestaties bij de WSOP wist hij het ook goed te doen bij de WPT en sinds kort ook EPT toernooien waardoor hij een enorm bedrag aan toernooi geld bij elkaar heeft gespeeld. Daniel Negreanu is een speler die altijd kritisch blijft over zijn spel, zich blijft verbeteren en daardoor bovenin mee kan blijven draaien.

3. Phil 'The Poker Brat' Hellmuth

Phil Hellmuth, geboren op 16 juli 1964, brak door toen hij in 1989 het Main Event van de World Series of Poker wist te winnen. Hij versloeg toen heads-up Johnny Chan die in 1987 en 1988 het Main Event won. In totaal wist The Poker Brat elf bracelets te winnen. Zijn bijnaam dankt hij aan zijn houding die hij zich aanneemt tijdens het spelen en vooral het verliezen van een hand. Wanneer hij een hand verliest kan hij nog wel eens door het lint gaan, waardoor hij net een klein kind is in zijn reacties. Hier is Phil Hellmuth zelf verder in gegaan en heeft zijn show nog enorm aangedikt, waardoor zijn reacties een ware attractie zijn geworden. Al zijn bracelets heeft hij gewonnen met No-Limit Hold'em en dat is ook verreweg zijn sterkste spel. Hellmuth is een echte toernooi speler en was jarenlang de beste No-Limit Hold'em toernooi speler ter wereld.

4. Michael 'The Grinder' Mizrachi

Michael Mizrachi, geboren op 5 januari 1981, staat in de top tien van best verdienende toernooi spelers aller tijden. In 2004 en 2006 wist hij al een WPT toernooi te winnen, maar zijn grootste successen komen eigenlijk uit 2010 tijdens de WSOP. Hier wist hij het $50.000 Player Championship toernooi op zijn naam te schrijven en werd hij vijfde tijdens het main event van de WSOP. Door het geld wat hij wist te verdienen met deze toernooien en zijn voorgaande winsten, steeg hij met zijn toernooi winst totaal boven de $11.000.000.

5. Patrik Antonius

Patrik Antonius, geboren op 13 december 1980, is een Finse poker professional. Met toernooien wist hij een EPT op zijn naam te schrijven, nog een keer een finale tafel te halen, een finale tafel in een WPT toernooi te halen en maar liefst 13 keer te cashen in een WSOP event. Toch staat Patrik Antonius vooral bekend om zijn cashgame kwaliteiten en wordt hij gezien als een van de sterktste cashgamers ter wereld. Hij speelt on- en offline de hoogste limieten en is ook vaak te zien in de grote cashgames op televisie.

6. Doyle 'Texas Dolly' Brunson

Doyle Brunson, geboren op 10 augustus 1933, is een levende legende en staat sinds 1988 in de Poker Hall of Fame. Er is waarschijnlijk geen enkele pokerspeler te vinden die niet weet dat deze man bestaat. Hij speelt al meer dan 50 jaar professioneel poker en heeft al 10 bracelets achter zijn naam staan. Twee van die bracelets zijn van zijn "back to back" overwinningen in het main event van de WSOP in 1976 en 1977. Daarnaast wist hij ook nog een WPT toernooi te winnen. Doyle Brunson schreef samen met een aantal andere pokerspelers het boek: 'Doyle Brunson's Super System'. Dit boek wordt ook wel de "pokerbijbel" genoemd.

7. Stu 'The Comeback Kid' Ungar

Stu Ungar, geboren op 8 september 1953 en overleden op 22 november 1998, wordt gezien als een van de beste Texas Hold'em spelers die ooit geleefd hebben. Hij was zelfs zo goed, dat casino's hem op een gegeven moment vroegen niet meer mee te doen, omdat hij andere spelers zou afschrikken. In 1980 en 1981 won hij het main event van de WSOP, om dit jaren later in 1997 nog eens over te doen. Daarnaast wist hij nog 2 bracelets te winnen. In 1998 werd hij dood gevonden in een goedkoop motel in Las Vegas, met slecht $800 op zak. Na zijn dood werd er wel drugs in zijn lichaam aangetroffen maar niet genoeg om de doodsoorzaak te zijn. Later werd bepaald dat hij door een hartstilstand, vanwege vele jaren drugsgebruik, om het leven was gekomen. Ondanks dat hij ongeveer $30 miljoen zou hebben verdient met poker, was er geen eens geld meer om hem te begraven. Zijn goed vriend Bob Stupack hield een collecte om zo de dienst te verzorgen.

8. Tom 'Durrrr' Dwan

Tom Dwan, geboren op 30 juli 1986, is nog een redelijk nieuwe speler in de pokerwereld, maar wordt nu al gezien als een van de beste spelers van de wereld. Hij speelt regelmatig de hoogste cashgames te wereld en is daar bijna altijd winnaar. Hij begon in 2004 met pokeren toen hij van zijn vader $50 kreeg voor zijn verjaardag op een pokersite. Hij koos voor de alias 'Durrrr' omdat hij dacht hiermee spelers te kunnen iriteren als hij van ze zou winnen. Na een lange weg die hij nodig had om op de hoogste niveaus te komen is hij er nu niet meer weg te denken. Volgens sites die 'Durrrr' volgden wist hij in 2007 $312.800 te winnen, maar in 2008 steeg dit naar $5,4 miljoen.

9. Johnny 'Orient Express' Chan

Johnny Chan, geboren in 1957, is zeker een levende legende. Met 10 bracelets achter zijn naam, met daarvan twee main event bracelets. Die won hij "back to back" in 1987 en 1988. Vooral zijn overwinning in 1988 is legendarisch, omdat deze terugkomt in de film 'Rounders'. In 1989 is hij ook nog dichtbij de titel maar wordt dan tweede achter Phil Hellmuth. Als hij toernooien speelt heeft hij altijd een sinaasappel bij zich, omdat deze hem geluk zou brengen. Hij staat sinds 2002 in de Poker Hall of Fame.

10. Pieter de Korver

Pieter de Korver, geboren op 27 november 1982, won in 2009 het main event van de EPT. Dit is meteen ook de grootste overwinning van de sympathieke Fries, die nu professioneel pokerspeler is. Deze eerste plaats leverde Pieter de Korver €2,3 miljoen op, waarmee hij meteen de top 100 van best verdienende spelers binnen kwam. Hij staat in deze lijst omdat hij de Nederlander is met het meeste geld verdient in pokertoernooien en omdat hij in staat is om in de toekomst nog veel meer te gaan presteren.

Wil jezelf ook eens gratis pokeren? Probeer het gewoon eens het kost je niets en het is reuze spannend. In Nederland zijn duizenden anderen die dit spel regelmatig spelen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden