Online Poker: Informatie over Poker op het internet

Dit artikel is een van de artikelen die verschijnt op Leerwiki.nl. Check regelmatig deze pagina voor meer informatie over verschillende pokeronderwerpen.

Inleiding

Met het aantal groeiende online poker spelers zijn er verschillende pokerportals ontstaan die jou gratis of voor een kleine vergoeding van nuttige informatie voorzien. In dit artikel een overzicht van de actieve en interessantste pokerportals van dit moment.

Onderwerpen die je tegenkomt op deze portals:

  • Starten met online poker
  • Poker en verslaving
  • Aanbod van Pokerrooms
  • Artikelen over poker
  • Gebruiker Forums
    • Cash games
    • Sit n Go Games
    • Multi Tournament games
  • Pokersoftware
    • Pokerrooms
    • Ondersteunende Software
  • Reports van allerlei pokertournaments over de gehele wereld

De meeste pokerportals beschikken over een actieve userdatabase en hierdoor zijn de meeste van de forums goedgevuld. Hieronder een overzicht van de bekende nederlandse pokerwebsites en een selectie van de internationale pokerwebsites .

Nederlandse pokersites

Informatieve pokersite met een compleet forum. Voor elke pokerspeler is er wel een boeiende sectie te vinden. Mooie toevoeging aan PokerInfo is de mogelijkheid om online te chatten met andere forum gebruikers. Dit maakt de PokerInfo community een hechte en gezellige groep.

Afgeleid van http://wwww.pokernews.com is de Nederlandse variant. Het forum met de meeste gebruikers in Nederland. Met o.a. Live reporting tijdens toernooien, artikelen met bekende spelers en veel posts in de forums een erg informatieve site.

Pokernet en Pokercollege zijn feitelijk dezelfde sites met hetzelfde forum. Wederom genoeg informatie over pokerrooms, speluitleg en strategie. Hiernaast staan er een aantal coaching video's die voor low stakes spelers interessant kunnen zijn. Pokercollege onder andere bekend geworden door Peter Dalhuizen die tijdens zijn verblijf in Las Vegas, waar hij het World Series of Poker tournament speelde, om de paar dagen een artikel schreef over de dingen die hij had meegemaakt. Wat een schrijver is die man.

Pokercity NL richt zich naast poker ook op casino spelen en sports betting. Een fancy site met veel informatie die op de overige pokerrooms niet te vinden is. Naast informatie doet ook pokercity aan live reporting van poker tournaments. Een site waar je je zeker een aantal uur kan vermaken met allerlei zaken.

De website van onze enige echte Rolf Slotboom. Interessant site met een blog van Rolf's over zijn pokeravonturen en sinds een paar jaar het schrijven van pokerboeken. Boeiende site om eens in de zoveel tijd even te kijken. Mede door de vele boekreviews die Rolf persoonlijk doet.

Internationale pokersites

Waarschijnlijk het grootste online pokerforum. Vrijwel alle grote pokerspelers gebruiken of hebben deze forums gebruikt om hun game naar hoge hoogtes te brengen. Met onder andere David Sklansky en Dan Harrington, beide toch respectabele pokerspelers, als drijfveer achter het forum. Op het forum staan duizenden handjes op allerlei limieten en voor allerlei games. Nieuwe pokerspelers die leergierig zijn gaan op deze site de meeste informatie vinden.

Een internationaal forum met daarop een ruim aanbod van artikelen, podcasts en tournamentrankings. Goede resultaten gehaald in online multi table tournaments (MTT) en je kunt jezelf vinden in de rankings van pocketfives.com. Als internationaal gerespecteerd forum heeft pocketfives een groot aantal forumgebruikers waaronder verschillende professionele pokerspelers. Al met al een interessant forum voor met name de podcasts en artikelen.

The Hendon Mob is de website met een groot database met live tournament uitslagen. Tegenwoordig is de website van the Hendon Mob samengegaan met de crew van FullTiltPoker. Dit levert een groot aantal artikelen van de FulltiltPoker professionals op en daarmee een grote actieve user database. Net als pocketfives.com een website waar je een aantal op moet hebben rondgeneusd.

Benieuwd wat de pro's winnen en verliezen? Visit de Highstakes Database en krijg een direct overzicht over hoeveel Gus Hanssen gisteren heeft gewonnen, voor hoeveel Phil Ivey de boot in is gegaan en een overzicht van de grootste en mooiste gespeelde handen. Deze grote handen worden meestal in een tafel replayer geshowed zodat je als simpele ziel thuis precies kan zien hoe een bepaalde hand gespeeld word. Telkens opnieuw zit ik gefascineerd te kijken naar bepaalde handen, blufs, mislukte blufs, etc. Echt een aanrader als je een kijkje wil krijgen op de echt highstakes spelers.

Speel jezelf online multi table tournaments. Browse naar officialpokerrankings.com om je eigen resultaten terug te zien. Statistieken over verschillende pokersites zoals pokerstars, fulltiltpoker en meer. De totale hoeveelheid prijzengeld, Return on investment, aantal nr1 finishes en meer is allemaal compact samengevat tot een overzicht. Deze site is ook handig als je in een MTT speelt en je kent je tegenstanders niet. Je kunt dan de informatie over deze speler op officialspokerrankings.com terugvinden. Onmisbare site voor mensen die online MTT's spelen

Inhoudelijk ongeveer hetzelfde als de officialpokerrankings.com met als verschil dat het niet om de MTT's gaat maar over de Sit 'N Goes. Verschillende statistieken beschikbaar en een ideaal overzicht voor een speler om te zien of hij winnend of verliesend zijn Sit 'N Goes speelt. Op deze site is het ook mogelijk om de statistieken van jezelf te verbergen voor de rest van de wereld. Dit in verband met privacy gevoelige informatie.

Internationale pokerwebsite met strategie forums, artikelen, interviews en live reports en meer. Met verschillende professionele poker spelers achter het runnen van deze site een van de marktleidende poker informatie sites.

Nawoord

Er bestaan veel meer pokerwebsites maar in dit artikel is geprobeerd een handreiking te geven naar verschillende soorten pokerwebsites met verschillende soorten informatie. Op het moment dat je je gaat verdiepen in poker zul je naast de genoemde, nog verschillende andere websites tegenkomen met informatie over poker die voor jou cruciaal kan zijn.

Veel plezier met online poker.

Bezoek ook eens:

  • hier zullen artikelen verschijnen gerelateerd aan deze.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden