Waar vind ik kunstijsbanen in Nederland

Inleiding

Nederland, een schaatsland bij uitstek, een land waar velen mensen zo af en toe de schaatsen willen onderbinden en vele anderen professioneel de schaatssport beoefenen. Kortom veel mensen die willen schaatsen, maar wat als er geen natuurijs voor handen is?

Voor al die mensen die het hele jaar door willen kunnen schaatsen, zijn er speciale kunstijsbanen. Eén van de bekendste banen is Thialf in Heerenveen. Op deze baan worden vaak professionele wedstrijden gehouden zoals Europese Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en Wereldbekerwedstrijden. Vele rijders hebben hier al hun persoonlijke records verbroken en wereldrecords gereden. Enkele andere bekende banen zijn: De Uithof in Den Haag en het Silverdome in Zoetermeer. Maar neem ook eens een kijkje bij de wat minder bekende kunstijsbanen die ons land rijk is.

Kijk hier onder voor een kunstijsbaan bij jouw in de buurt. Via de link kom je op de website van de ijsbaan. Hier kun je allerlei info vinden, zoals openingstijden, toegangsprijzen, aanwezigheid van een restaurant en welke evenementen er georganiseerd worden. Tal van kunstijsbanen zijn veel meer dan een plekje waar je zo nu en dan eens een rondje kunt schaatsen. Doorgaans zijn er ook ijsclubs en ijsverenigingen aan verbonden. Zo kun je bijvoorbeeld bij zo'n club leren wedstrijdschaatsen of leren kunstschaatsen. Een enkele kunstijsbaan heeft ook mogelijkheden om de sport Curling te kunnen (leren) spelen.

Provincie Drenthe

Provincie Flevoland

  • FleOnice in Biddinghuizen. (Schaatsen te huur.)

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

  • Triavium in Nijmegen. (Schaatsen te huur.)

Provincie Groningen

  • Kardinge in Groningen. (Schaatsen te huur.)

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Vooralsnog zijn er in de provincie Zeeland geen Kunstijsbanen.

Provincie Zuid-Holland


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden