Termen en afkortingen die zijn ontstaan door crypto

Termen en afkortingen die zijn ontstaan door crypto

De handel in digitale munten is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Na een piek in 2017 daalde de Bitcoin-, Ethereum- en Ripple koers hard. Even leek de handel in deze digitale munten voorbij te zijn. Niets is minder waar, want dit jaar wisten de verschillende munten een nieuwe piek te bereiken. Waar voorheen vaak gedacht werd dat Bitcoin- of Ripple kopen alleen mogelijk was met veel kennis over de technologie achter deze munten, is dat de laatste tijd veranderd. Voor het kopen van de munten investeer je via een (Nederlands) platform waar iDeal geaccepteerd wordt. Wel zo makkelijk! Bij het investeren en handelen in crypto is het belangrijk om op de hoogte te zijn van afkortingen die veelvuldig gebruikt worden. In dit artikel lees je er meer over.

FOMO veelvuldig gebruikte afkorting bij handel in crypto

De meest gebruikte afkorting bij de handel in crypto is wellicht FOMO. Het is een afkorting van het Engelse Fear Of Missing Out. Dit betekent in de praktijk dat men bang is om een forse stijging te missen, waardoor men tijdens zo’n stijging investeert. Daar waar de kans veel groter is dat na een forse stijging eerst een daling volgt. Veel mensen werden in 2017 slachtoffer van FOMO. Zij kochten Bitcoin op de top en kregen vervolgens te maken met een forse koersdaling. Pas in 2021 bereikt de munt de waarde waarvoor veel mensen deze in 2017 gekocht hebben.

Ook HODL een vaak gebruikte term

Niet alleen FOMO is een afkorting die je op veel fora ziet. Ook HODL is een afkorting die vaak gebruikt wordt door mensen die handelen in digitale munten. HODL staat voor Hold On For Dear Life. Het idee achter deze afkorting is het feit, dat men digitale munten nooit moet verkopen omdat de echte stijging nog moet volgen. Zeker in een periode waarin de koersen dalen is het verleidelijk om munten te verkopen. Op deze manier kan een groot negatief rendement voorkomen worden. De term HODL probeert mensen hiervan te weerhouden.

Andere afkortingen in crypto

Andere afkortingen zijn onder meer ATH (All Time High), ATL (All Time Low) en DCA (Dollar Cost Average). Die laatste afkorting wordt ook veel op de beurs gebruikt. Idee achter DCA is het stapsgewijs investeren in aandelen. Door iedere maand een vast bedrag te investeren verlaag je de gemiddelde aankoopprijs van je gehele portefeuille in mindere tijden. Zo kun je in goede tijden een hoger rendement genereren.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden