Wat is de euro dollar wissel koers

Inleiding

De dollar en de Euro zijn momenteel de 2 grote munteenheden op de wereld. Voor mensen die naar het buitenland vertrekken is het altijd handig om te weten wat de wisselkoers is. Dit geldt ook voor andere landen van de Verenigde Staten, omdat in andere landen vaak ook gehandeld wordt in dollars. Dit artikel gaat verder in op het ontstaan van de wisselkoers en hoe en waar je die kan raadplegen.Hoe reken ik de wisselkoers om?

Een wisselkoers van 1,47 dollar voor 1 euro betekent dat 1,47 Amerikaanse dollars evenveel waard zijn als één euro. En dat 1 dollar een waarde heeft van 68 eurocent. Hiervoor deel je 1 door 1,47, je krijgt dan 0,68.Wat is een wisselkoers?

Volgens de Dikke Van Dale is de wisselkoers:

  1. Prijs van valuta buiten het eurogebied, uitgedrukt in euro's
  1. Waardeverhouding tussen twee valuta.

De naam wisselkoers is afgeleid van de vroegere wisselhandel, toen het internationale betalingsverkeer nog grotendeels plaatsvond d.m.v. verhandeling van wissels.Is de wisselkoers altijd hetzelfde of verandert deze?

Landen kunnen ervoor kiezen de prijs van hun valuta voor vast te koppelen aan de dollar,of deze flexibel te laten. In het laatste geval betekent dat dat de wisselkoersen van de valuta's van minuut tot minuut kunnen fluctueren. Het aanhouden van een vaste wisselkoers kan een land doen om de handel voor dat land te stimuleren. De Euro is niet vastgekoppeld aan de dollar en deze wisselkoers verandert dus ook met de dag.


De wisselkoers van de dollar en de euro over de afgelopen 2 jaar


Waarom zit er een verschil tussen koop en verkoop koers?

Voor de koers die je op de verschillende dollar-euro omrekensites tegekomt zal je nooit je euro's of dollars kunnen inwisselen. Banken zullen voor het kopen en verkopen altijd een commissie rekenen. Dit gebeurt door voor aankoop en verkoop een verschillende prijs te rekenen. Een bank kan bijvoorbeeld aanbieden dollars te kopen tegen 1,50 euro, en te verkopen tegen 1,60 euro.De dollar-euro koers raadplegen

Er zijn een groot aantal websites waar je de wissel koers kan omrekenen. Hieronder een kort lijstje:


  • www.wisselkoersen.nl
  • www.beursxl.nl/dollar-koers.asp
  • www.dollarkoers.nl


Je kan de koers ook bekijken op je TV via teletekst: Teletekst


TipsReacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden