Dit maakt een beroep in de zorg zo interesant

De hoge werkdruk, agressieve patiënten en een omgeving waarin mensen af en toe niet meer beter worden; de zorg spreekt niet direct iedereen aan. Toch zijn er talloze redenen om een baan in de zorg te overwegen!

Opleiding

Je kunt een opleiding tot verpleegkundige niveau 4 volgen, een opleiding verpleegkundige op de hogeschool of bijvoorbeeld een opleiding geneeskunde aan de universiteit, wanneer je in het ziekenhuis wilt werken. De zorg is echter veel breder dan het ziekenhuis alleen! Denk ook aan een opleiding tot helpende zorg en welzijn, waarbij je mensen voornamelijk thuis bezoekt. Het leuke aan deze vorm van het bieden van zorg is dat mensen echt op je zitten te wachten. Zonder jouw hulp is het comfort thuis aanzienlijk minder groot!

Geen dag is hetzelfde in de zorg

Niet alleen kun je van waarde zijn voor de patiënten die je behandelt of van advies voorziet. Ook het feit dat geen dag in de zorg hetzelfde zal zijn, maakt deze beroepen zeer geliefd bij mensen die al werkzaam zijn in de medische sector. Er zijn voortdurend nieuwe aandoeningen die ontdekt worden, waardoor je kunt blijven leren. Daarbij zijn de symptomen die mensen vertonen lang niet altijd direct te koppelen aan een aandoening. Aan jou de taak om dieper in deze symptomen te duiken, om vervolgens een diagnose te kunnen stellen. Mogelijk is de diagnose hetzelfde als die je een dag eerder bij een andere patiënt met hele andere symptomen hebt gesteld.

Je werkt met zowel je hoofd als je handen

Vaak worden banen verdeeld over de categorieën “beroepen met je handen” en “beroepen met je hoofd”. Het leuke aan een baan in de medische sector is dat je deze zowel met je handen, als met je hoofd uitvoert. Sommigen voegen daar het hart nog aan toe. Je moet een goed hart hebben om mensen te kunnen verzorgen die niet zonder je hulp kunnen. Werken in een ziekenhuis betekent niet alleen dat je een bepaald kennisniveau nodig hebt, maar ook dat je over goede sociale vaardigheden moet beschikken en een praktische instelling moet hebben.

Werken in de zorg kan op ieder niveau

Tot slot is werken in de zorg leuk, omdat dit op ieder niveau kan. Het maakt niet uit of je een opleiding aan een ROC, de hogeschool of een universiteit volgt. Iedereen kan een bijdrage leveren aan het werk wat men in de ziekenhuizen, laboratoria en bijvoorbeeld apotheken uitvoert.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden