Welke studie past het beste bij jouw toekomst plannen

Welke studie past het beste bij jouw toekomst?

Heb jij al eens nagedacht over het volgen van een vervolgopleiding bij een opleidingsinstituut als NCOI? Kijk je af en toe naar de beschikbare vacatures in andere branches en lijkt het je leuk om aan een omscholingstraject te starten? Er zijn verschillende redenen die maken dat het verstandig is na te denken over het volgen van opleidingen, die van pas kunnen komen in de toekomst. Goede voorbeelden daarvan zijn een afnemend plezier in je werk, een toenemende mate van automatisering binnen de sector waarin je momenteel werkzaam bent, enzovoorts. Mogelijk ben je toe aan de volgende stap, waarbij een opleiding je kan helpen!
  • Tip: kijk eens naar HBO start van NCOI, wanneer je meer wilt weten over de mogelijkheden die dit opleidingsinstituut je aanbiedt.

Automatisering maakt dat banen weg zullen vallen

In de afgelopen jaren is de mate waarin processen gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden fors toegenomen binnen verschillende organisaties. Het maakt de kans relatief groot, dat er de komende jaren banen weg zullen vallen. Immers, het is voor organisaties interessanter om deze functies door een robot of stukjes software uit te laten voeren. Het bespaart tijd, geld en verkleint de kans op fouten. Medewerkers die deze functies momenteel vervullen doen er verstandig aan om na te denken over een omscholingstraject. Door zo’n traject binnen de organisatie te volgen, hoeft een opleiding vaak niet zelf betaald te worden; het is gebruikelijk dat werkgevers een bijdrage leveren.

Omscholing via het STAP-budget

Kijk ook eens naar de mogelijkheid om het STAP-budget te gebruiken voor het bekostigen van een omscholingstraject. Dit budget is beschikbaar voor iedere Nederlander en wordt aangeboden door de Rijksoverheid. Op de website van de overheid lees je meer over hetgeen je moet doen om dit STAP-budget aan te vragen.

Stippel je carrière voor de komende jaren alvast uit

Het is interessant om de gewenste carrièrestappen voor de komende jaren alvast globaal uit te stippelen. Wil je promotie maken bij je huidige werkgever? Lijkt het je leuk om binnen een hele andere branche te gaan werken? Enzovoorts. Op basis van deze roadmap stel je gemakkelijker vast welke opleidingen passen bij de doelen die jij jezelf stelt. Vervolgens is het zaak te zoeken naar een opleidingsinstituut die deze opleidingen aanbiedt. Door voor een deeltijd studie te kiezen, kun je het werk wat je momenteel uitvoert voor je huidige werkgever continueren. Volg de opleiding in je eigen tijd; ’s avonds of bijvoorbeeld in het weekend.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden