Hoe kom je in aanmerking voor Gesubsidieerde rechtsbijstand

.//. Mensen met een laag inkomen komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (pro bono). Zij krijgen een advocaat toegevoegd. Dat betekent dat een deel van het honorarium van de advocaat door de overheid betaald wordt. Een toegevoegde advocaat heeft aan zijn ambt de toezegging gedaan zich voor u nét zo in te spannen als voor andere cliënten.

Hoe zien de randvoorwaarden er uit bij gesubsidieerde rechtsbijstand? .//. Gesubsidieerd bijstand:

  • is vooral bedoeld voor particulieren
  • Soms is het ook voor kleine bedrijven mogelijk.
  • U kunt uw voorkeur uitspreken voor een bepaalde advocaat. Die kunt u zelf benaderen.
  • Ingeval u een advocaat toegevoegd krijgt, dient u zelf ook altijd een deel van de rekening te betalen.
  • Deze ‘eigen bijdrage’ moet u aan de advocaat betalen, voordat hij met de behandeling van uw zaak begint.
  • U kunt met de advocaat overleggen over het treffen van een betalingsregeling. *Informeer van te voren bij uw advocaat hoe hoog uw eigen bijdrage is en of er nog andere kosten zijn die u eventueel zou moeten maken. U komt dan niet voor onaangename verrassingen te staan.
  • Als u strafrechtelijk wordt vervolgd, kunt u meestal ook een advocaat toegevoegd krijgen. In dat geval gelden dezelfde inkomensgrenzen, maar andere eigen bijdragen.

.//. Het Juridisch Loket richt zich op het verstrekken van informatie en advies in geval van juridische problemen. Hiervoor zijn in Nederland dertig loketten ingericht waar gratis het juridische probleem wordt verhelderd en de klant van informatie en advies wordt voorzien. .//. http://www.advocatenorde.nl/algemeen/gefinancieerde_rechtshulp.asp


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden