Hoe installeer en configureer ik mijn externe GPS

Inleiding

Tegenwoordig willen we allemaal beschikken over navigatieprogramma’s als TomTom, Route 66 en GoogleMaps. Sterker nog, we hebben er geen aparte apparaten meer voor nodig, maar kunnen dit gebruiken vanaf een mobiele telefoon, een smartphone, PDA of MDA. Al deze programma’s zijn of kunnen zonder probleem worden geïnstalleerd en u weet ieder moment waar u bent en hoe u moet rijden. Het enige wat nog wel eens wil ontbreken op een van deze vormen van een GSM is een interne GPS ontvanger. Maar om nu ook gebruik te kunnen maken van de navigeer programma’s bestaan er op bluetooth gebaseerde GPS ontvangers. Deze zijn overal aan te schaffen en het enige wat nog dient te gebeuren is het installeren of configureren van uw telefoon. Hieronder zal dan ook een handleiding volgen over het installeren en configureren van uw mobiele telefoon gebaseerd op Windows Mobile.

Stappen

Als u een op Windows Mobile gebaseerde telefoon heeft en u wilt GPS applicaties uitvoeren op basis van een externe GPS ontvanger, dan zult u waarschijnlijk enkele instellingen moeten configureren voordat het apparaat naar behoren zal werken.

Een bluetooth verbinding maken Uw GPS ontvanger maakt gebruik van een bluetooth verbinding met uw Windows Mobile mobiel. Hiervoor zult u eerst uw bluetooth connectie moeten configureren in het instellingen menu voor bluetooth. Hierna zal de stapsgewijze uitleg volgen hoe u de connectie kunt maken met uw telefoon. Het kan echter zijn dat de externe GPS wil dat u ook andere stappen uitvoert, maar dit zal in de bijgevoegde handleiding staan.

  1. Vanuit het start menu, klik op instellingen, vervolgens op het tabblad verbindingen, waar u vervolgens klikt op het bluetooth icoontje.
  2. Doe uw GPS ontvanger aan.
  3. Klik op het tabblad Apparaten, op Nieuw app. toevoegen...De telefoon zal nu gaan zoeken naar uw externe GPS ontvanger (bluetooth wordt automatisch ingeschakeld) en wanneer deze gevonden is klik dan op Volgende.
  4. De GPS ontvanger zou een password of code kunnen hebben om een veilige verbinding te maken met de telefoon, kijk hiervoor in de handleiding, vaak zal dit 0000 of 1234 zijn. Voer de code in en druk op Volgende.
  5. Bij Instellingen partnerverband, vinkt u het vakje Seriële poort aan en klikt op Voltooien.
  6. Klik dan op het tabblad Modus en zorg dat het vakje Bluetooth inschakelen is aangevinkt.
  7. Ga naar het tabblad COM-Poorten en klik op Nieuwe uitgaande poort.
  8. Selecteer dan uw GPS ontvanger en klik op Volgende.
  9. Onder Poort zit een lijst met COM poorten. Selecteer er één en onthoud welke u gekozen hebt. Dit is later nog van belang.

10. Klik op Voltooien en verlaat het Bluetooth instellingen menu door op “ok” te drukken rechtsbovenin.

Het configureren van uw GPS Driver De GPS driver is software tussen uw Windows Mobile telefoon en de GPS hardware drivers. Dit zorgt ervoor dat verschillende applicaties zoals TomTom werken op de GPS hardware. U zult nu moeten bepalen met welke COM poort u gaat communiceren met de software. Dit kan u doen via het Externe GPS icoontje.

  1. Vanuit het start menu, klik op instellingen, vervolgens op het tabblad Systeem, kunt u op het Externe GPS icoontje klikken.
  2. Op het tabblad Programma’s kunt u elke beschikbare GPS-programmapoort selecteren. Door deze poort gaat de data van de applicaties. Dit moet NIEThetzelfde poortnummer zijn, die u heeft geselecteerd voor de GPS ontvanger in de stappen hiervoor.
  3. Op het tabblad Hardware selecteert u WELde GPS-hardwarepoort die u eerder heeft bepaald.
  4. Op het tabblad Toegang, zorgt u ervoor dat het vakje “GPS automatisch beheren (aanbevolen)” is aangevinkt.
  5. Klik op “ok” en sluit alle instellingen af.

Vanaf nu kunt u gebruik maken van uw externe GPS ontvanger met uw geïnstalleerde navigatiesoftware. Veilige reis!

Tips

  • Zorg ervoor dat uw bluetooth aanstaat, wanneer u uw GPS wilt gebruiken
  • Zorg ervoor dat uw GPS ontvanger van tevoren volledig is opgeladen
  • Test het vooraf op vakantie gaan of andere bestemming, werkt het wel, werken de programma’s?
  • Gebruik de navigatieprogramma’s niet gelijk vanaf het vertrek om de accu te besparen, of:
  • Gebruik een autolader, de bluetooth connectie vreet stroom

==

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden