De beste tips voor goedkoop bellen via je mobiele telefoon

Veel mensen betalen veel te veel voor mobiel bellen. Het kan vaak veel goedkoper. Hieronder volgen enkele goede tips om ervoor te zorgen dat je nooit te veel betaalt voor je mobiele abonnement.

Blijf niet jarenlang hangen: zeg je mobiele abonnement op tijd op!

De meeste mensen hebben jaar in jaar uit hetzelfde abonnement. Je gaat je contract aan voor de minimale periode van 1 of 2 jaar en vergeet het daarna op te zeggen. Hierdoor blijf je jarenlang betalen voor een abonnement dat niet meer past bij jouw mobiele bel- en sms-gedrag. Houd dus goed in de gaten wanneer je abonnement afloopt zodat je het op tijd op kunt zeggen.

Een nieuw telefoon abonnement kiezen

Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het om het afsluiten van een nieuw abonnement voor http://www.online.nl/bellen@@internet en bellen gaat. Het is geen doen zelf alle sites af te gaan. Ik raad je dan ook aan gebruik te maken van een vergelijkingssite voor het mobiele telefoonabonnementen. Voordat je goed gebruik kunt maken van deze sites dien je je echter een aantal zaken te bedenken. Hieronder een paar kernvragen die je helpen in het keuzeproces.

Wil je een abonnement + mobiele telefoon of alleen een abonnement?

Een aantal jaren terug wilde iedereen een gratis nieuwe GSM bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Tegenwoordig hebben veel mensen al een goed functionerend GSM-toestel. Uit gewoonte kiezen veel mensen automatisch voor dat nieuwe mobiele toestel als het ze aangeboden wordt, maar is dat wel nodig? Kan je mobiele telefoon nog wel een jaartje mee? Dan raad ik je aan geen nieuw toestel aan te schaffen. Dat kan je veel korting opleveren, met name als je je abonnement via internet te bestellen. Veel webwinkels geven je een deel van de abonnementskosten terug bij het afsluiten van een abonnement. Let op dat je wel een betrouwbare webwinkel uitzoekt.

Hoeveel ga je bellen en sms-en?

Er zijn veel variaties in abonnementen. Bedenk je van tevoren goed hoeveel je denkt te gaan bellen en sms-en het komende jaar. Zo kun je je belbundel het beste afstemmen op je belgedrag. Een gemakkelijke manier om te achterhalen wat je belgedrag geweest is, is het bekijken van oude facturen. Let ook op wat de kosten zijn voor bellen en sms-en buiten je belbundel.

Wat is de minimale contractduur van je abonnement?

De meeste abonnementen hebben een minimale lengte van een jaar. Er zijn echter ook abonnementen waar je minimaal twee jaar aan vast zit. Bekijk dit goed zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden