Hoe kies je uit laserjet printers

Inleiding

Bij de keuze voor laserjet printers sta je al gauw voor een probleem: hoe maak je een keuze uit die honderden modellen? Ze zien er allemaal zo heftig en mooi uit...ze kunnen vanalles, maar wat heb je eigenlijk nodig?

Deze handleiding biedt houvast voor de keuze van juiste laserjet

Stappen

Keuze voor HP

De keuze voor een laserjet printer betekent een keuze voor HP. Laserjets zijn namelijk printers van HP. HP staat voor kwaliteit en een uitstekend service en is bij veel grote multinationals de premier supplier voor printers & service.

Keuze voor kleur of zwartwit

De keuze van een kleuren- of een zwartwit laserjet printer hangt af het aantal documenten dat je wilt gaan printen. Als je heel veel gaat afdrukken kan het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn meerdere printers aan te schaffen. Als je er meedere aanschaft is het handig er ook 1 kleurenprinter bij te nemen. Er komen namelijk genoeg situaties waarbij het gebruik van kleuren van belang is.

Gebruik je de printer zelden, kies dan zowiezo voor een kleurenprinter, voordezelfde redenen.

Kies nooit meerdere kleurenprinters. Het overgrote deel van je printing zal toch bestaan uit zwartwit.

Welke printer capaciteiten hebben Laserjets

Laserjets verschillen significant in de snelheid van printing. Voor een groot bedrijf kan een afdeling het beste gebruik maken van een van de hogere series die zeer snel kunnen afdrukken. De P1005 en P1006 series zijn hier bijvoorbeeld niet voor geschikt. Die zijn vooral voor thuisgebruik.

Wanneer je echt met meerdere gebruikers te maken hebt moet je minimaal denken aan 2000 series of hoger. Deze printers zijn goed in staat meerdere print opdrachten te onthouden...handig als meerdere mensen tegelijk willen gaan printen. Deze hogere series hebben meer geheugen. Geheugen kan echter ook zelf extra toegevoegd worden indien noodzakelijk.

Extra functies

  • Dubbelzijdig printen. Niet elke printer heeft dat. Wil je veel boekwerken of handoutsprinten en papier besparen: neem dan een DN type nummer
  • Netwerk functies: wil je me een werkgroep printen? Neem dan een printer met een N nummer met een embedded print server
  • Scannen en faxen: wil je deze functie er extra bij? Sommige multifunctionele laserjets ondersteunen deze functies. Pas op bij het gebruik in workgroups, je wilt niet wachten op een of andere beginnende stagiair die niet weet hoe hij moet kopieren maar wel de printer ophoudt!

Tips

  • Weet je het nog niet helemaal zeker wat je allemaal nodig hebt? Kies dan een printer die je later kan upgraden. Sommige typen laserjet printers kan je uitbreiden met extra papier houders en extra papier outputs

Links

http://www.laserjetprinters.nl@@Laserjet printers


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden