Goedkope inkt of cartridges voor mijn printer vergelijken

De prijsverschillen tussen inkt patronen en cartridges zijn erg groot. Hoe kies je de beste inkt voor jouw printer? Het antwoord vind je in dit artikel.

Hieronder wordt eerst uitgelegd welke soorten printers er zijn. Er zijn vele verschillende type printers te koop, die allemaal een andere inkt soort en cartridge nodig hebben. Vervolgens wordt uitgelegd waarin Inktcartridges verschillen. Met al deze informatie overzichtelijk gepresenteerd, ben je in staat de juiste keuze te maken voor jouw printer. Tot slot vind je nog handige tips om een goede shop of winkel te vinden waar je voordelige inkt en cartridges kan kopen of online bestellen.

Online inkt bestellen

Online inkt bestellen lijkt zo eenvoudig. Maar dat is het niet, omdat het aanbod zo enorm groot is. En elke fabrikant zegt: ‘Koop mijn printerinkt, want ik ben de beste!’. Wat je moet wat van een inkjet printer, is de wijze waarop de inkt op het papier wordt aangebracht. Dat gebeurt middels een printkop. Vaak is dat een ronde bol met daarop alle letters. Deze ronde bol zorgt ervoor dat de afdruk op het papier goed gebeurt. Daarom is de kwaliteit van de inkt voor printers is van groot belang. Inkt die te dik is wordt niet goed verdeeld over de printkop. Dan krijg je dus letters die maar half geprint zijn. Inkt die te dun is loopt te makkelijk uit en geeft strepen en vlekken. De fabrikant geeft altijd duidelijk aan welke kwaliteit inkt je moet gebruiken. Lees daarom de gebruiksaanwijzing van de printer goed door. Veel fabrikanten leveren een goede inkt navulset. je kan ook een nieuw inktpatroon kopen, maar nieuwe inktpatronen zijn vak duurder.

Inkt bijvullen, de voordelen en de nadelen

Een goedkope manier om aan inkt te komen is het bijvullen van een inktpatroon. Het is verstandig dit te laten doen door een erkend inktvulstation. Zo'n inkt vulstation kan vakkundig de inkt patronen hervullen. Sommige webshops bieden zelf gratis inkt aan. Dat lijkt interessant, maar vaak krijg je dan een 1 vulling gratis en moet je er enkele bijkopen. Dan kan het toch nog duur worden.

Laserprinters

Voor een laserprinter kan je geen inkt gebruiken. Een laserprinter heeft toner nodig. Toners kan je kopen in de vier basis kleuren, magenta, geel, cyaan en zwart. Dat komt omdat deze laser printers niet met een printkop werken die de inkt op de pagina perst, maar deze laserprinters (en of laserjet printers) werken met elektrisch geladen deeltjes op een printplaat. Door deze elektrische deeltjes wordt de toner als het ware aan het papier vast gezogen, Een bubblejet werkt op basis van warmte. Een voorbeeld hiervan zijn printers van de merken Brother, Samsung, Canon en Hewlett Packard (HP).

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een printer

De prijs van een printer in de winkel is vaak erg laag. Laat je daardoor niet verleiden. Printer fabrikanten verdienen vooral op de verkoop van de inkt en de cartridges. Heb je eenmaal je keuze voor een bepaalde printer bepaald, dan ben je daarna verplicht de bijbehorende navulling te kopen. Of je moet een nieuwe printer aanschaffen en dat je nu eenmaal niet zo snel… De kwaliteit van de printer zelf wordt vaak aangegeven met DPI, ofwel, Dots Per Inch. Hoe kleiner een Dot, hoe nauwkeuriger een letter wordt afgebeeld.

Tips voor het kopen van inkt

Hieronder nog enkele tips:

Tip 1

Kies niet meteen voor de goedkoopste optie. Vergelijk eerst kwaliteit en levertijd.

Tip 2

Zoek eens in een zoekmachine op: 'Compatible cartridges'. Daarmee vind je cartridges die compatibel zijn met jouw printer van een andere fabrikant dan de originele fabrikant. Compatibel wil zeggen dat deze cartridges zal passen in jouw printer.

Tip 3

Zoek ook eens op de Engelse spelling voor het woord Inkt. Het Engelse woord voor inkt is 'ink' of 'ink cartridge'. Dus zonder de t. Inkt van buitenlandse aanbieders kan net zo goed zijn. De inkt voor printers van Canon van zowel Nederlandse als buitenlandse webshops komt immers uit dezelfde fabriek van Canon.

Tip 4

Spelfouten: zoek eens op woorden met spelfouten, zoals 'cartritge' of 'cardridge'. Soms zijn de zoekresultaten verbluffend anders en wellicht kom je een interessante aanbieder tegen. Het zelfde geld voor bijvoorbeeld Bijvullen. gebruik daarvoor de engelse woorden Refill of ink Refill.

Tip 5

Printer aanbiedingen. Kijk ook naar aanbiedingen van minder bekende fabrikanten zoals Lexmark printers. Zij maken ook uitstekende Laserprinters.

Tip 6

Cartridges inleveren is goed voor het milieu, net als het inleveren van lege batterijen. Bij de milieustraat kan je de lege cartridges en inktpatronen leeg aanbieden voor recycling.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden