Gratis TV kijken op uw pc

Gratis TV kijken op uw pc

Heeft u geen TV in uw (slaap)kamer staan, maar wilt u toch TV kijken? Wilt u gratis TV kijken, natuurlijk wilt u dat. Ik ga u in dit artikel stap voor stap uitleggen hoe u dat voor elkaar krijgt. Welk programma u nodig heeft, en hoe u een kanaal selecteert.

Stap 1 Internet verbinding controleren en downloaden

Op de computer waar u TV wilt gaan kijken moet u een werkende internetverbinding hebben. Daarna opent u uw browser, en gaat u naar een zoekmachine, daar zoekt u op Sopcast. U komt dan op de website van sopcast (zie de link onderaan), daar download u de laatste versie, en slaat die ergens op uw pc op.

Stap 2 Installeren van Sopcast

U selecteert Sopcast, u volgt de stappen in het installatieproces, en uw installeert het programma in een door u gekozen map. Nu heeft u het programma geïnstalleerd. Sopcast gaat de Tvkanalen afspelen in Windows Media Player. Sopcast werkt het beste wanneer u de laatste versie van Windows Media Player heeft geïnstalleerd. U kan de laatste player vinden op de website van Microsoft (zie link onderaan). Wanneer u dit gecontroleerd heeft gaan we naar de volgende stap.

Stap 3 Het opstarten van Sopcast

U heeft Sopcast geïnstalleerd en u heeft een een pictogram op het bureaublad gezet. U opent Sopcast, en kunt u op 2 manieren inloggen: Inloggen via een account dat bij Sopcast geregistreerd staat of “inloggen as anonymous”. Bij de laatste optie heeft u geen account nodig, en kunt u zo inloggen, deze optie is de makkelijkste en de meest gebruikte.

Stap 4 Tvkanaal selecteren

U ziet wanneer u heeft ingelogd nog geen kanalen staan, bovenin ziet u een balk met verschillende opties, u kiest de optie “Live channels” en zoekt daar het kanaal dat u wilt bekijken uit. De kanalen zijn verdeeld over verschillende kopjes, zoals [Movie Group 4] en [M&M 5]. Tussen de haakjes staat de naam van het kopje, daarachter ziet u het aantal kanalen dat het kopje bevat wanneer u het kopje maximaliseert. Wanneer u een kanaal selecteert kijkt u het kanaal via Windows Media Player. Veel mensen gebruiken Sopcast om voetbal te kijken. Daarnaast heeft u nog opties om de kanalen die u het liefst kijkt op te slaan als favoriet Tvkanaal. Helaas is het zo wanneer u dat doet, en u selecteert uw favoriete kanaal, dan moet uw favoriete kanaal online zijn, zo niet wordt er niets gestart. Vandaar de tip om altijd naar het kopje “Live channels” te gaan en daar een kanaal te selecteren dat u graag wil kijken. Wanneer u een kanaal selecteert kunt u het beste kijken naar de cijfers die tussen de haakjes staan (voorbeeld [0,21]). Wanneer het kanaal een lage klassering heeft zoals [0,01] dan zal het kanaal niet online zijn.

De eigenschappen van Sopcast

Tv kijken via Sopcast is gratis, maar helaas heeft Sopcast ook nadelen. Wanneer uw internetverbinding niet snel genoeg is, bestaat de kans dat Sopcast hapert. Ook hapert Sopcast soms wanneer een kanaal een lage klassing heeft. Verder is Sopcast zeer goed te gebruiken.

Links

Hieronder staan zeer bruikbare links:

http://www.sopcast.com/download/

http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows/products/windows-media-player

Conslusie

In dit artikel heb ik proberen uit te leggen hoe u makkelijk TV kijkt via uw pc, wanneer er dingen zijn die niet duidelijk zijn, dan zie ik graag een e-mail verschijnen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden