Hoe installeer en gebruik ik Skype

Inleiding

   
Skype is een computerprogramma waarmee je via internet gratis kunt bellen met andere gebruikers van Skype. Het is een goed alternatief voor bellen met de telefoon, zeker als je wilt bellen met iemand in een ander land. Het programma wordt steeds populairder en je kunt zelfs al via Skype bellen naar de ABN-AMRO bank Tekst van Skype.com: Skype is een klein stukje software waarmee u gratis kunt bellen naar iedereen die ook Skype heeft, overal in de wereld. En zelfs al is het bellen gratis, de kwaliteit is uitstekend. Als u en uw vrienden, familie of zakelijke contacten webcams gebruiken, kunt u ook gratis videobellen. U kunt zelfs vaste en mobiele nummers bellen tegen zeer lage tarieven per minuut (en dat zonder installatie- of abonnementskosten).

Stappen

Hoe installeer je Skype

 • Download skype van www.skype.com
 • Zorg dat je een microfoon hebt aangesloten (een laptop heeft meestal een microfoon ingebouwd).
 • Zorg dat je iemand kent die al Skype gebruikt of laat iemand ook Skype installeren zodat je iemand hebt om mee te Skypen (=bellen met Skype)
 1. Installeer Skype en vink zodra je in het laatste venster waarin je de installatie voltooit, de optie 'Start Skype' aan.
 2. Klik op 'nog geen Skypenaam' en kies en vul een Skypenaam in (handig is je eigen naam) en kies een wachtwoord. Mensen kunnen je vinden via je skypenaam.
 3. Klik op Gereed. Er verschijnt een wizard met 4 stappen voor skypeinstellingen. Deze is overbodig en klik je gewoon weg.
 4. Klink op de knop 'contactpersonen toevoegen' linksboven en voer hier de skypenaam van de persoon die ook Skype heeft geïnstalleerd (vraag hem/haar om Skype aan te zetten)
 5. Deze persoon is nu een contactpersoon van je en zie in de lijst van contactpersonen staan. Als het skype icoontje voor de naam groen is, heeft deze persoon Skype aan staan en kun je hem bellen door de naam te selecteren en op de groene knop onderin te klikken. Als deze persoon accepteert dan heb je een gesprek!
 6. Je kunt ophangen door op de rode knop onderin te klikken

Risico's en Tips

 • Tip! Zoek bij 'contactpersonen toevoegen' op namen van bekenden, goede kans dat enkelen ook al Skype gebruiken
 • Zorg dat het hoofdvolume en microfoonvolume van je pc hoog staat.

Handige Links

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden