Hoe stel je een draadloos netwerk in

 

Inleiding

 
   
Hoe_stel_je_een_draadloos_netwerk_in-IntroPlaatje.gif
Wanneer u een draadloos WIFI netwerk wilt installeren, omdat u ofwel geen boor heeft, ofwel met uw laptop overal wil kunnen internetten, is een draadloos netwerk zeer handig. Hoe gaat de installatie ervan nou eigenlijk in zijn werk!

De volgende apparatuur is noodzakelijk voor een draadloos netwerk:

 • Een WIFI accesspoint - Draadlozerouter.jpg voor koppeling aan de kabelmodem of adsl modem. Veelal wordt deze verkocht als draadloze router, die extra ingangen heeft voor UTP kabels en daarnaast ook meer functies heeft voor het netwerkverkeer (en een firewall heeft)
 • Een WIFI-usb stick Draadlozeusb.jpg , de makkelijke oplossing, of een WIFI pci-kaart Draadlozepci.jpg (voor in het moederbord) voor koppeling aan de computer
 
 
 
 

Stappen

 
 1. U sluit de WIFI router aan op de kabelmodem. Daarbij trekt u een utp kabel Utpkabel.jpg van de kabelmodem naar een alleenstaande plug opening in de WIFI router (op het plaatje de rechter ingang)Draadlozerouterutp.jpg . Deze ingang wordt meestal WAN of Internet genoemd. Sluit de Router aan op het stopcontact.
 2. Nu de installatie van de WIFI aansluiting op uw computer
  • In geval van een PCI-WIFI kaart zal uw de pc open moeten maken. Zorg ervoor dat de pc uitstaat en alle kabel eruit zijn getrokken. Open de pc en zoek een PCI-slot Pcislot.jpg zoals op het plaatje in het wit aangegeven. (let op!: uw lichaam kan electrische lading bezitten, dat schadelijk kan zijn voor uw hardware van uw pc: ontlaadt eerst uw lichaam door bijvoorbeeld een verwarming/of de behuizing van de pc aan te raken.)
 3. Druk na de ontlading de kaart zachtjes in het moederbord. Schroef alles weer vast en sluit de kabels weer aan.
  • In geval van de USB WIFI hoeft u de 'stick' alleen maar in de usb opening te stoppen van uw computer Usbopening.jpg
 4. Start uw computer
 5. In XP zal direct nieuwe hardware worden gevonden.Wireless_connected.gif
 6. Ga nu naar de internet instellingen van Internet Explorer. Dat doet u door in Internet Explorer naar het Menu te gaan, dan --> Extra --> dan Verbindingen --> Aanvinken nooit een Verbinding kiezen. --> Vervolgens kiezen voor instellingen.
  Internetexplorerconnection.gif
  center
 7. Doorloop dit stappenplan
 8. Wanneer het internet nu niet werkt zal u de router moeten instellen.
 9. Als het wel werkt is deze handleiding afgerond!
 

Risico's en Tips

 • Let op dat u uzelf ontlaadt bij het plaatsen van de PCI-kaart
 • Onthoudt waar u de kabels weer terug in de pc moet stoppen
 • Soms moet u de router instellen voordat u het kan gebruiken. Daarvoor is een kabelconnectie (UTP) naar de computer vereist.

Handige Links

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden