Problemen met draadloos internet WIFI, wat te doen

Inleiding

Een draadloos netwerk maakt gebruik van de 2,4 ghz frequentie. Deze frequentie is een radiogolf en daardoor gevoelig voor storing door andere signalen en/of objecten. Dergelijke storing noemen we interferentie.

Stappen

Er kan sprake zijn van interferentie in uw omgeving zijn als:

U een zwak signaal ontvangt; De snelheid van uw draadloze netwerk voortdurend wisselt; U helemaal geen draadloos netwerk tot stand kunt brengen.

Veel van deze problemen lost u op door een ander uitzendkanaal in het modem te kiezen of eventueel het modem op een andere plek in het pand op te hangen.

Er zijn echter ook storende objecten waarbij het technisch bijna niet mogelijk is om een draadloze verbinding op te zetten. Bijvoorbeeld een muur van gewapend beton, waar een metalen constructie in verwerkt zit die geen radiogolven doorlaat. Bestaat uw woning volledig uit dergelijke muren en plafonds, dan kan uw draadloze bereik minimaal zijn. In dat geval adviseert XS4ALL u geen draadloos netwerk te gebruiken, maar uw modem aan te sluiten met een ethernetkabel.

Als uw draadloze netwerkverbinding niet optimaal functioneert, controleert u dan of u gebruik maakt van één van de volgende objecten:

Andere draadloze netwerken Draadloze telefoons Draadloze koptelefoons/headsets Metalen kasten Audio/visuele apparatuur Lampen

Objecten die gebruik maken van de 2.4 ghz frequentie, zoals een draadloze telefoon, kunnen gebruik maken van hetzelfde kanaal als waar uw wireless toegangspunt op uitzendt. In dat geval kunt u in de configuratie van uw modem het uitzendkanaal wijzigen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van het modem.

Een metalen kast of magnetische apparatuur zoals een audioinstallatie, speakers of televisie kunnen storing veroorzaken. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk storende objecten tussen het draadloze modem en de computer staan. Hiermee kunt u de stabielste draadloze netwerkverbinding maken.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden