De miniperscontainer: groots in verkleinen

Inleiding

De miniperscontainer is een perscontainer voor afval die een geringe oppervlakte inneemt. De miniperscontainer heeft een verdichting van 9:1. Een belangrijk voordeel hiervan is dat er veel minder transporten nodig zijn dan wanneer standaard afvalcontainers worden gebruikt. Een miniperscontainer van 3m³ kan 27m³ los afval afvoeren, dat komt overeen met 24 afvalcontainers van 1100 liter per stuk. De miniperscontainer kan met een miniperscontainerauto getransporteerd worden. Deze auto past gemakkelijk in een parkeergarage of andere minder hoge ruimte. Omdat de minipers met een bestelbus wordt vervoerd, kunnen we op veel lagere plekken komen dan met een vrachtwagen. Daarbij is de miniperscontainer geur- en lekvrij en is de besturing zeer eenvoudig.

Mogelijkheden

Een aantal opties van de miniperscontainer zijn:

De registratieminipers

De registratieminipers, voor locaties met meerdere gebruikers. Zo weet u precies door wie de miniperscontainer wanneer wordt gebruikt. De registratieminipers is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van afvalmanagement voor locaties met meerdere gebruikers. Iedere gebruiker krijgt zijn eigen ID in de vorm van een persoonlijke sleutelhanger, zodat het systeem precies kan bijhouden door wie de registratieminiperscontainer gebruikt wordt.

Een automatische volmelder

Een automatische volmelder, men heeft geen omkijken naar het ledigen van de minipers. De miniperscontainers kunnen worden voorzien van een unieke, automatische volmelder. Wanneer de miniperscontainer voor tachtig procent vol is, stuurt de volmelder automatisch een bericht naar onze planning. Vervolgens komen wij de miniperscontainer omwisselen voor een leeg en schoon exemplaar. In drukke of rustige tijden worden conventionele rolcontainers gewoon volgens een vast schema geleegd. De vuilniswagen maakt zijn rondje, ongeacht of de rolcontainers nu (half)vol of leeg zijn. De volmelder maakt een eind aan deze praktijken. In geval van drukte (inhuizingen, opruimingen etc.) zal de minipers eenvoudigweg vaker worden geleegd, in rustige tijden zoals tijdens vakanties zal het aantal ledigingen afnemen. Dankzij de volmelder past de minipers zich aan aan de situatie. Zo hebt u er geen omkijken meer naar en weet u zeker dat de minipers alleen geledigd wordt als hij daadwerkelijk vol is! Dit zorgt ervoor dat het aantal transporten drastisch vermindert, wat uw en onze kosten omlaag brengt en ook nog beter voor het milieu is!

Overige opties

Overige opties, zoals een hefkantelaar, een ozoniser, een 3 m³ glascontainer en een 3 m³ container voor grof afval. De minipers kan uitgerust worden met een hefkantelaar. Hiermee kunnen volle kliko’s, met behulp van de hydraulische hefkantelaar, probleemloos worden leeg gekiept in de vulopening van de minipers. Het grote voordeel hiervan is dat u rolcontainers op diverse punten kunt plaatsen en, wanneer deze vol zijn, ze daarna moeiteloos in de minipers kunt ledigen. Om vervelende geurtjes tegen te gaan, kan een ozoniser geplaatst worden in de minipers. Een ozoniser is een luchtverfrisser. Deze zorgt voor een neutrale geur in en rondom de minipers.

Conclusie

De miniperscontainer heeft een aantal voordelen. De miniperscontainer is hermetisch afgesloten, waardoor deze geurvrij is, en kan voorzien zijn van een elektronisch volmeldsysteem. Hiermee wordt aangegeven wanneer de container vol zit en verwisseld moet worden. De miniperscontainer wordt alleen gewisseld wanneer hij volledig vol zit. Dat scheelt in transporten en dat betekent een milieuvriendelijkere afvalinzameling en lagere afvalkosten.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden