Review van Sony NW-E002B, een prima mp3 speler

Sony NW-E002B

Wat zit er in de doos?

  1. (natuurlijk) de mp3-speler
  2. oordopjes
  3. gebruiksaanwijzing
  4. Software SonicStage

Algemene informatie

Capaciteit: 512 MB Aansluiting: USB Type opslag: Flashgeheugen Audio formaten: MP3, WMA, ATRAC Introductie model: 2006 Gewicht: 25 gram (erg licht dus)

Wat mis je bij deze mp3-speler?

  • Voice-recorder
  • Radio
  • Kleurenscherm
  • Netstroom-aanslu iting (dit wil zeggen dat je gewoon via een stopcontact kan opladen, gaat vaak sneller dan via een USB-poort)

Uiterlijk

De mp3-speler is zwart. Hij is mooi vormgegeven en heeft een klein schermpje. Op dat schermpje krijg je informatie te zien over het nummer dat je luistert. Het is maar 1 lijn dus je moet soms wachten tot je het gehele nummer weet. Het formaat van de mp3-speler is 24.6 x 13.6 x 79.0 mm. Dat is erg klein en daarom is het gewicht natuurlijk ook bijna niets.

De software

Eerder noemde ik al dat er software bij zat. Dit is SonicStage 3.4. Met dit programma kan je nummers op je mp3-speler zetten. Je moet eerste de nummers die je op je mp3-speler wilt zetten in dat programma zetten, om daarna ze op je mp3-speler te zetten. Dit zou toch sneller kunnen aangezien er gewoon een USB aansluiting op zit. Dit is helaas niet het geval.

Het gebruik van de mp3-speler

Het gebruik van de mp3-speler is zeer gemakkelijk. Er zitten maar een aantal knoppen op, nummer vooruit, nummer achteruit, volume omhoog/omlaag etc. Ook zit er een blokkerings/beveiligingsknop op die ervoor zorgt dat er niets gebeurd als je per ongeluk op een knopje drukt (de knopjes zijn dus uitgeschakeld als deze ingeschakeld is). Het opladen van de mp3-speler gaat via de USB-poort. Je moet deze dan in een computer of laptop stoppen en deze wordt dan opgeladen. Drie minuten in de computer zorgt al voor drie uur luisterplezier. De batterij is goed voor dertig uur afspeeltijd. Het nadeel van het opladen is dat je alleen via de USB poort op kan laden en niet via een stopcontact. Je moet het dus via een pc of laptop doen, en deze heb je niet altijd bij je. De mp3-speler is dus handig in gebruik en dit vormt toch een pluspunt.

Geluid

Het geluid wat uit de mp3-speler is kwalitatief zeer goed. Je zal geen verschil horen als je het bijvoorbeeld via je computer luistert. De mp3-speler kan niet erg hard, maar dit is misschien beter voor je gehoor. Hier zal je in je jongere jaren niet veel van merken, maar als je ouder wordt zal je hier toch veel plezier van ondergaan. Als je andere oordopjes koopt zal het geluid wel wat harder gaan, alleen nog niet 'snoei'hard.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden