Hoe kan ik internetten in het buitenland

Inleiding

Internet, de jongste generaties zouden geen leven kennen zonder dit medium. Tegenwoordig wordt het steeds makkelijk om online te gaan. Ofwel via je mobieltje met het GPRS netwerk ofwel met de laptop op een WIFI netwerk. Het wordt steeds eenvoudiger, sneller en goedkoper.

Een paar voorbeelden van plekken waar je in het buitenland kan internetten zijn:

  • Internetcafé's
  • WiFi hotspots
  • GPRS/EDGE bij mobiele provider
  • Lokale inbelverbinding

Let wel, inbellen ofwel mobiel of wel lokaal in het buitenland kan nog steeds erg prijzig zijn. Orange rekent bijvoorbeeld al een aantal euros per 1MB. Je kan nagaan dat bij het downloaden van je mail dit je al gauw 10/20 euro kan kosten.

Stappen

Internet cafes

Over ter wereld zijn internetcafé's, waar je tegen betaling per uur - of kwartier - kan internetten. Voor het ophalen van e-mail kun je gebruik maken van webmail, zoals Gmail of Hotmail. Het is ook mogelijk om de 'gewone' mail op te halen via de website van je vaste internetprovider. Zorg dat je daarvoor de logins van je mailbox bij je hebt. Ook hotels en campings beschikken soms over internetcomputers. Kijk voor een - incompleet - overzicht van internetcafé's op http://www.Cybercafes.com

WiFi hotspots

Hotels, café's, vliegvelden en campings bieden steeds vaker WiFi aan, om draadloos op internet te gaan met een laptop. Soms zijn deze diensten gratis voor klanten. Kamers in luxe hotels zijn standaard voorzien van een - al dan niet draadloze - internetaansluiting. In Parijs en Londen zijn gratis WiFi netwerken beschikbaar. Kijk voor een lijst van hotspots op

  • http://www.free-hotspot.com/
  • http://www.jiwire.com/

GPRS, bij mobiele provider

Een mobiel met internet is ook te gebruiken in het buitenland. UMTS is niet overal aanwezig, GPRS meestal wel. Sommige aanbieders van mobiele internetabonnementen hebben overeenkomsten - voordeelnetwerken - met buitenlandse aanbieders. Het is aan te raden om vooraf te checken wat de tarieven zijn: mobiel internetten in het buitenland kan zeer duur zijn. (in uiterste gevallen flink wat euros per MB).

Indien je op de laptop ook wilt internetten kan u misschien uw telefoon aansluiten op de Laptop. In dat geval kan u internetten op de laptop via de telefoon op GPRS snelheids (4kb/6kb per seconde). Voor de HTC telefoons kan dit via de USB kabel.

Lokale inbelverbinding

Als je in het buitenland een vaste telefoonaansluiting hebt, kun je tijdelijk een inbelabonnement nemen bij een lokale provider. Zo'n abonnement is praktisch in alle landen verkrijgbaar, meestal binnen één dag. Met een inbelverbinding betaal je - naast de abonnementskosten - de lokale telefoonkosten. Een aantal Nederlandse providers biedt klanten lokale inbelnummers aan in andere landen.

Tips


Handige links


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden