Fraude op internet

Fraude

Sinds het internet bestaat wordt er al Fraude gepleegd en heeft de mens een nieuwe vorm van Fraude in de wereld gekregen die alleen nog maar verder is toegenomen. De spam in uw E-Mail zijn u allemaal waarschijnlijk al zeer bekend..

Als antwoordt moeten bedrijven flink investeren in professionele hulp om deze spam aanvallen weg te slaan, maar de manier waarop Fraude wordt gepleegd neemt continu nieuwe vormen aan. De FBI geeft een explosieve stijging in het aantal Fraude cijfers weer.

Fraude voor bedrijven

Fraude is voor bedrijven zeer schadelijk en in veel gevallen moeilijk te herkennen, waarvoor doorgaans professionele bureaus worden ingeschakeld die effectiever te werk gaan.

Door wie wordt er dan Fraude gepleegd? Denkt u aan een nieuwe werknemer die net een nieuwe verantwoordelijkheid heeft gekregen dan heeft u het mis. Fraude wordt doorgaans door medewerkers gepleegd die gemiddeld meer dan 8 jaar in een bedrijf meedraaien.

Waarom zou een medewerker die 8 jaar meedraait Fraude plegen zou u zich afvragen, veelal ontstaat Fraude uit verveling en de manier waarop een werknemer niet bij de zaak betrokken wordt.

Deze interne bron van Fraude is de laatste decenia overgeslagen naar zeer grootschalige vormen van fraude, namelijk die via internet die door de enorme toename een heel groot bereik heeft.

Email Fraude

Email heeft de laatste jaren tussen mail providers voor hevige concurrentie gezorgd. Wie heeft de beste beveiliging tegen virussen en wie mag zichzelf als "de veiligste aanbieder" noemen.

Het is zo dat nog geen enkel bedreef bestand is geweest tegen aanvallen van buitenaf. Dat is te verklaren door enorme computers die paswoorden kraken of organisaties die geld door proberen te sluizen vanuit bedrijven.

Bij de vorm van Fraude wordt u vaak om gegevens gevraagd via Email, door bijvoorbeeld uw leeftijd in te vullen of andere persoonlijke gegevens op te geven waaronder vaak uw bankgegevens.

Deze vorm moet u niet verwarren met email spam die u in uw inbox ontvangt. Mailserver moeten ook draaien en daardoor ontvangt u waarschijnlijk veel reclame in uw mailbox. Er zijn bedrijven die hier op in spelen zoals google, die advertentievrije accounts aanbieden.

Fraude via Veilingsite's

Veilingsite zijn absoluut een succes factor op de markt. Het lijkt zo eenvoudig, even wachten tot jouw vakantie bijkomt en voor een prikkie heb je jouw ideale droomvakantie.

De vraag is of deze succesfactor wel altijd even eerlijk gaat, want deze branche heeft de afgelopen tijd aardig wat vraagtekens bij de overheid opgeroepen.

Er zijn vermoedens dat de prijzen met kunstmatig bieden hoog worden gehouden, zodat consumenten alsnog een minimale prijs betalen. Uitkomsten over onderzoeken zijn er vooralsnog niet.

Fraude met internetaankopen

Internet aankopen is een hot item bij het plegen van Fraude en dit gebeurt op zowel toegangkelijke site's als 2 hands site's.

Er zijn manieren om te achterhalen of de site waarop u een aankoop doet veilig is, dat doet u via Fraude Wijzer.

Daarbij moet u op 2e hands site nooit betalingen via het buitenland laten verlopen en kunt u uiteraard checken of een webwinkel is voorzien van een webwinkel waarborg merk.

Interne Links
Bedrijven Cursussen Online VCA veilig werken
T-Shirts Bedrukken Koffie
Geld verdienen op Leerwiki met artikelen schrijven: meld je eerst aan en volg het uitgebreide instructieschema.