Een webwinkel beginnen, do's en don'ts

Eigen baas zijn

Wie kan zich niet de eerste dagen in zijn nieuwe baan herinneren? Juist van school wilde je eindelijk aan het werk en geld verdienen. Maar je aanvankelijk enthousiasme moet al snel wijken voor het grauwe leven van alledag. De eerst zo aardige baas bleek in de praktijk een notoire zeur te zijn en het opstaan valt je iedere morgen weer zwaarder. Je wilt graag uit deze impasse raken en gemakkelijk geld verdienen zonder stress.

Geld verdienen op het Internet

Maar is dat momenteel überhaupt wel mogelijk, in tijden van financiële crisis, als iedereen alles in het werk stelt om zijn werk te behouden?

Ja, dat is mogelijk! Als je kijkt naar hoeveel ZZP's er in de afgelopen jaren bij zijn gekomen in de internet branche dan is dit het belangrijkste bewijs. Gemakkelijk geld verdienen werkt nl. het beste op het internet. Deze markt groeit nog steeds en biedt talloze mogelijkheden om geld bij te verdienen. Je kan hier stuk voor stuk al met luttele minuten inspanning een online business opbouwen en een goed inkomen verkrijgen.

Overstappen vanaf je eigen job

En zodra het inkomen van je internetjob dan je normale salarisinkomsten overtreft, kan je die vervelende baan opgeven en eindelijk volgens een eigen tijdsindeling een lang en gelukkig leven lijden.

Productontwikkeling & verkoop

Richt bijvoorbeeld een webwinkel in die volledig zelfstandig software aan de man brengt. Vanaf het moment van koopafwikkeling tot het vrijgeven van de download regelt het winkelsysteem alle stappen, zodat je alleen maar hoeft toe te kijken hoe je rekeningsaldo toeneemt.

Webwinkel website software + Ideal

Iedereen kan tegenwoordig een eigen webwinkel starten en beheren zonder dat daar enige programmeerkennis voor vereist is? Er zijn daarvoor kant-en-klare software-applicaties op de markt inclusief betaalvoorzieningen zoals iDEAL en PayPal en handige boekhoudtoepassingen als Snelstart. In e regel biedt zo'n e-Commerce-pakket ook mogelijkheden om je producten in te voeren of te importeren vanuit de gangbare database-toepassingen zoals Excel. Access en MySQL.

Magazijn vermijden

In principe zou zelfs Daimler Chrysler háár producten discreet en met jouw pakbon rechtstreeks aan jouw klanten willen sturen. Het is alleen een kwestie van geld. Zoals alles in onze economie.

Als je dus tot het besef gekomen bent dat magazijnopslag te duur is, dan ben je niet de eerste die dit herkent. Maar feitelijk is deze "dure" opslag nog relatief goedkoop ten opzichte van een ander logistiek probleem: hoe krijg ik het product bij de klant?

Don'ts

Verzendkosten vermijden

Zonder de veel te hoge verzendkosten, met name voor pakketjes, zou er veel meer online handel bestaan. Als je voor 85 euro een laserprinter op het internet krijgt is dat een koopje. Maar daar komen ongeveer 10 euro voor verzend-en verpakkingskosten bij, wat dan 95 euro maakt. De goedkoopste printer in de winkel kost 110 euro. Voor die prijs heb ik hem meteen en als ik onverhoopt een beroep op de garantie moet doen, werkt het veel prettiger in de winkel.

Maar behalve de verkoop van software zijn er zijn ook andere producten zoals e-books of muziek die via het internet verkocht worden zonder dat je iets per post hoeft te verzenden. Makkelijk geld verdienen op het internet kan je kans zijn!

En bedenk, de halve wereld probeert zaken te doen door online verkoop van goederen aan klanten. Daarbij zijn opslag en logistiek eigenlijk secundair; Absoluut nummer één staat de klant en wat die graag wil kopen.