Yahoo: gratis mail en gratis zoekmachine

De strijd der zoekmachines: Yahoo!

Op internet is Google niet langer meer alleen heerser. Nee, een nieuwe speler is er bijgekomen nl. Yahoo!. Yahoo! is op dit moment populairder aan het worden dan Google. Hoe het komt dat Yahoo! populairder word is moeilijk te zeggen. Wel is het zo dat Yahoo! altijd de underdog was en dat vinden mensen een reden om het te helpen. Voor de mensen die vergeten waren hoe Yahoo! is ontstaan hieronder alle info over Yahoo!

Yahoo!: Mail en zoekmachine

Yahoo! Inc. is een bekend Amerikaans bedrijf. Yahoo! is bekend van hun portaalsite en de zoekmachine. De e-maildienst Yahoo! Mail behoort met Hotmail tot de marktleiders op het gebied van gratis aanbieders.

In Januari 1994 werd Yahoo! opgericht. Dit gebeurde door de Yahoo! grondleggers de Stanford-studenten David Filo en Jerry Yang. In maart 1995 werd Yahoo! formeel opgericht als een bedrijf. Yahoo! is een acroniem voor Yet Another Hierarchical Officious Oracle en een volk uit Gullivers reizen van Jonathan Swift. In 1996 kreeg Yahoo! een notering op de beurs. In 2007 telde Yahoo! ongeveer 13 000 werknemers.

Op 1 februari 2008 werd bekend dat Microsoft een bod heeft uitgebracht op Yahoo! van 44,6 miljard dollar. Dit bod is uiteindelijk afgeketst door de tegenwerking van het management van Yahoo!.

Yahoo gratis mail

Yahoo! levert zoals hierboven al gemeld een gratis e-mailservice. De maximale opslagruimte voor e-mails bij Yahoo! bedraagt sinds de zomer van 2005 één gigabyte. Hiermee is Yahoo! de concurrentiestrijd met Google begonnen. Google begon in het voorjaar van 2004 met een webmailclient genaamd Gmail door één gigabyte aan schijfruimte te gunnen. Hotmail doet tegenwoordig ook mee, de vervanging van Hotmail, Windows Live Hotmail geeft gebruikers 5 gigabyte opslagruimte. Voor uitgaande e-mails is het mogelijk om bij Yahoo! bijlagen mee te sturen tot tien megabyte. Vanaf juni 2007 kreeg de Yahoo!-klant ongelimiteerde ruimte om zijn e-mails in op te slaan.

Verder beslaat het e-mailaccount bij Yahoo! een database die door de gebruiker ingevoerd en onderhouden kan worden. Er is bij Yahoo! de mogelijkheid om een bestaande Microsoft Outlook-database (.CSV) en Palm Desktop- (.ABA) en Netscape-bestanden (.LDIV) te importeren en ook te exporteren. Het Yahoo! e-mailaccount is ook synchroon met een kalender. Hier kunnen afspraken en herinneringen opgeslagen worden. De gebruiker van Yahoo! beschikt ook over een "note-pad"; een notitieblok voor notities, die desgewenst in eigen aan te maken mappen gerangschikt kunnen worden.

Binnenkomende post in Yahoo! mail kan desgewenst gerangschikt worden in eigen aan te maken mappen per contactpersoon. Als laatste beschikt de gebruiker over een Yahoo! zoekmachine om binnen zijn/haar e-mails op titel of inhoud te zoeken. Alle bijlagen van uitgaande en binnenkomende Yahoo! e-mails worden gescand door Norton Antivirus en SpamGuard. Verder is de interface van de Yahoo! mailbox aan te passen op kleur en diverse thema's.

Onderdelen van Yahoo!

  1. AltaVista
  2. Yahoo! Babel Fish
  3. blo.gs
  4. del.icio.us
  5. Flickr
  6. GeoCities
  7. Yahoo! Mail
  8. Yahoo! Messenger
  9. Yahoo! Photos (gestopt per 2007)

Yahoo! een van de grotere spelers op de markt!

Naast Google is Yahoo! een grote speler op de zoekmachine markt. Iedereen die wat wil zoeken op internet moet kiezen tussen Yahoo! en Google. De een zweert bij Yahoo! en de ander niet. Kwa kwaliteit is er geen verschil dus ik zou zeggen probeer ze allemaal uit en je merkt vanzelf welke het best bij je past!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden