UBB-code; Uitgebreid

UBB; Uitgebreid

Deze tekst komt grotendeels uit mijn volgende artikel: http://www.leerwiki.nl/UBB_en_HTML_wat_is_het_en_hoe_converteer_je_het Eerst even over UBB algemeen.

Wat is UBB; hoe is het opgebouwd?

De UBB-code lijkt sterk op HTML met als grootste verschil het gebruik van blokhaken [ ] in plaats van de kleiner-dan en groter-dan tekens < > om een tag aan te duiden. Het is opgebouwd als:

<a href="tagnaam=eigenschap1,eigenschap2," target="_blank" rel="nofollow">eigenschap3</a>Eventueel test[/tagnaam]

Soms kan je het ook sluiten als [/], dat moet je zelf onderzoeken.

UBB; Basis

Een kort overzicht van standaard UBB-codes. De diversiteit kan per forum verschillen. Het ene forum heeft bijna geen aangepaste UBB, het andere juist heel veel. Hier volgen een paar Basic-UBB-codes:

  • [b][/b] voor bolde tekst
  • [i][/i] voor schuine tekst
  • [u][/u] voor onderlijnde tekst
  • [img]URL naar plaatje[/img] voor een afbeelding. Dit kan geavanceerder met verschillende parameters.
  • [url=URL die er moet komen]Tekst van de Hyperlink[/url] voor een link. het '= [URL]'-gedeelte hoeft niet persé, de link kan dan op de hyperlink-tekst-plaats
  • [quote=URL naar de post die gequote moet worden] Tekst die in die post staat [/quote] Voor een Quote. Je hoeft niet persé een link op te geven, bijvoorbeeld als er geen bron beschikbaar is, of als het een quote uit een artikel oid is.
  • [*] Tekst van een punt uit een gesorteerde lijst je hoeft hier geen [/xx]-tag te plaatsen

Er zijn een heleboel anderen, maar dit is de basis en meestal het enige wat kan op fora. Een hele uitgebreide lijst met UBB-codes: http://gathering.tweakers.net/forum/faq/ubb

UBB; Extra

Dit is erg ingewikkeld, veel en uitgebreid. Zie daarvoor de link hierboven, dit wordt eventueel ooit nog uitgebreid met UBB codesReacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden