Hoe bouw je een website met Weebly

Inleiding

Je wilt graag een website, maar je mist de ervaring. Je wilt de website zo goedkoop mogelijk maken, kan dit gratis? Dat kan! Weebly.com heeft de ideale software om een website te bouwen.

Wat doe je wanneer je een website wilt gaan bouwen? 

Je kan op zoek gaan naar een dure website designer, maar is dat nodig?

In dit artikel wordt uitgelegd waarom Weebly.com ideaal is voor jou!

 

Wat is Weebly?

Over Weebly

Weebly is een Amerikaans bedrijf dat gevestigd is in San Francisco in Californie. Weebly is bekend om zijn gratis website bouwer. Deze website bouwer is makkelijk voor elke gebruiker. Daarom heeft Weebly tegenwoordig meer dan 12 miljoen gebruikers. Dat betekent dat Weebly een aandeel heeft van ongeveer 2% van alle websites in de wereld. 

Over de software van Weebly

De software van Weebly is zeer gebruiksvriendelijk! Je maakt een gebruikersnaam aan (je kan ook inloggen met je Facebook-acount). Daarna kom je in het admingedeelte waar je kan kiezen wat je wilt gaan doen. Het stappenplan van Weebly geeft precies aan wat je moet doen!

Hoe gaat het bouwen van een website via Weebly in zijn werk?

Maak een account aan

1. Ga naar http://www.weebly.com/  en maak een gratis account aan. 

Verzin een titel voor je website

2. Geef je website een titel, bijvoorbeeld: Nu.nl de website die het nieuws op je bureau brengt.

Kies een domein (URL) voor de website

3. Geef je website een gratis webadres, bijvoorbeeld: www.zaalvoetbalteam.weebly.com en bevestig je keuze. Daarnaast is het ook mogelijk om een betaald domein te registreren. 

Kies een lay out en maak pagina's aan

4. Je website is nu aangemaakt. Ga naar het kopje 'design' en kies daar een mooie template om je website vorm te geven. 

Nadat je een mooie template hebt gekozen ga je naar het kopje 'pagina's en maak de pagina's aan die je nodig denkt te hebben.

Hier een voorbeeld van verschillende pagina's:

- Home

- Over ons voetbalteam

- Programma

- Uitslagen

- Contact 

Vul de pagina's in

5. Nu je alle pagina's heb aangemaakt kan je beginnen met het invullen van je pagina. Het plaatje van de header kan je makkelijk veranderen, ga naar de header en klik op bewerken.

Onder het kopje elementen kan je een heleboel verschillende elementen aanmaken. Bijvoorbeeld: Een stuk tekst met een titel aanmaken, of een foto galerie maken. Om de elementen op de pagina te zetten klik je en sleep je het element op de gewenste plek op de pagina.

Bij de pagina 'Contact' kan je een standaard contactformulier invoegen en aanpassen naar je eigen wensen.

Controleer alle pagina's

Nadat je alle pagina's naar wens hebt ingevuld is het tijd om alles nog even goed na te lopen.

De mensen die kunnen scripten met HTML kunnen hun design aanpassen. Dit kan je doen door naar het kopje 'Design' te gaan en onder de templates zie je nog een kleine knop 'HTML/CSS bewerken' wanneer je daar op klikt komen de HTML-codes te voorschijn en kan je ze aanpassen.

Zet de website online

6. Zet je website online. Dit doe je door rechts bovenin op de knop 'Publish' te klikken, de website wordt dan op een http://JOU-WEBSITE.weebly.com domein online gezet.

Wanneer je een website maakt voor een bedrijf ontwerpt, staat het professioneler om een betaalde URL te registreren.

Gratis versie of de Pro versie van Weebly?

Bij de gratis versie van Weebly staat op elke pagina ‘Create a free website with Weebly’. Als deze website voor jezelf is of voor een hobby dan maakt het niet veel uit. Met een gratis account kan je maximaal 2 websites aanmaken, en staat op elke pagina ‘Create a free website with Weebly’. 

Met een Weebly Pro account kan je 10 websites aanmaken, en kan je filmpjes toevoegen een complete webwinkel maken en nog veel meer! Daarnaast kan je de voettekst ‘Create a free website with Weebly’ verwijderen, zodat je website er beter uit gaat zien.

 

Conclusie

Een website aanmaken bij Weebly is makkelijk en kan iedereen. De gebruiksvriendelijke software wordt door meer dan 12 miljoen mensen gebruikt! Wil je een website maken en wil dat gratis doen, dan is Weebly absoluut een aanrader!