Waar vind je gratis iconen voor je website

Inleiding

Als je start met het maken van een website en je bent op zoek naar mooie iconen voor knoppen dan vind je na even google-en met gemak duizenden websites die ze aanbieden. Enige nadeel is dat al die sites je een paar iconen gratis geven en dat je voor de rest moet betalen. Dit is gelukkig niet meer nodig dankzij FamFamFam. Dit artikel laat zien waar je een zeer grote collectie aan gratis iconen kan vinden.

Wat is FamFamFam?

famfamfam.com is de website van Mark James, een website ontwikkelaar in Birmingham, Engeland. Hij heeft een aantal jaren terug een grote hoeveelheid iconen ontwikkeld om te kunnen gebruiken op websites.

Wat kosten die iconen?

Hij maakt ze toch niet voor niks vraag je je meteen af, maar nee Mark stelt al zijn iconen gratis ter beschikking. Het enige wat je moet doen is op je website een link (b.v. onderaan je pagina's) te plaatsen naar zijn website (kan een kleine link zijn).; Je hoeft hem niks te laten weten, hoewel hij op zijn website wel aangeeft dat hij het leuk vind als je hem een mail stuurt met de website waarop je zijn iconen gebruikt.

Wat voor iconen zijn er?

  • Vlaggen

  • Mini iconen

  • Normale iconen

Normale iconen - Silk

"Silk" is zijn meest populaire iconenset. Deze set met gratis iconen bevat 700 16x16 (16 bij 16 pixels) iconen in .png formaat. Er is een enorm grote varieteit dus het kan haast niet anders dan dat je voor jouw website alle nodige iconen zal vinden.

Hieronder een screenshot van een klein deel van de Silk gratis iconen:

Een totaal overzicht van de Silk gratis iconen vind je hier:

Tot slot

Respect voor de maker van deze iconen!

Links