Zoekmachinemarketing - SEO: deel 1

Om een website te optimaliseren voor zoekmachines dien je een aantal stappen opvolgend te zetten. Begin dus niet met te snel met bijvoorbeeld Linkbuilding. De 1e stap die je moet zetten is namelijk het bepalen van een lijst van aantrekkelijke Keywords (zoekwoorden). Je wilt je site namelijk optimaliseren voor zoekwoorden waar mensen ook op zoeken en waarop de concurrentie beperkt is.

Zoeken Keywords - Werkwijze

Maak eerst in Excel een werkblad met de volgende kolommen:

  • Zoekwoord
  • Maandelijks zoekvolume van Google.
  • Aantal zoekresultaten binnen Google.
  • Aantal resultaten concurrenten met geoptimaliseerde pagina's

Lijst met zoekwoorden

Ga dan een lijst met zoekwoorden maken.

Dit zijn zoekwoorden waarvan jij denkt dat zoekers ze gebruiken,woorden waarop jij graag gevonden wilt worden, woorden waarop je wellicht nu gevonden wordt. Het mogen ook samenstellingen zijn van 2,3 of meer woorden. Maak de lijst maar zo lang mogelijk en probeer diverse invalshoeken. Denk ook aan synomiemen of zelfs verkeerde spelling van woorden.

Kijk ook bij concurrenten, kijk in je statistiekprogramma, zoek zelf in Google of in Wikipedia.

Denk ook aan het toevoegen van locatie/plaats (als je een lokale ondernemer bent). Je wilt alleen bezoekers op je pagina die niet meteen weer wegklikken. Varieer ook met aan elkaar schrijven en los van elkaar (interieurontwerp / interieur ontwerp). Dit levert andere treffers op in Google.

Als je een aardige lijst met zoekwoorden hebt gemaakt ga dan naar de Google Keyword tool.

Het maandelijks zoekvolume van een woord kun je tegenwoordig in Google vinden: KeywordToolExternal

Gebruik de functie 'Gebruik synoniemen' in de Google Keyword tool om nog meer mogelijke woorden en woordcombinaties te vinden. Onderaan de lijst zie je een mogelijkheid om deze lijst te exporteren naar excel. Voeg ook deze woorden toe aan je eigen excel lijst met de maandelijkse zoekhoeveelheden.

Achter elk woord dat je invoert zie je nu het aantal maal dat het in Google wordt ingevoerd. Neem het maandelijks zoekvolume over in je excel lijst. Als er achter het zoekwoord staat 'Niet genoeg gegevens' dan zijn er erg weinig zoekers die dat woord gebruiken en daarmee is het niet relevant voor je website.

Lees verder in het volgende artikel Zoekmachinemarketing - SEO: deel 2.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden