Blackhat of niet

Je hebt Whitehat en Blackhat SEO technieken. Whitehat SEO technieken worden geoorloofd door Google. Blackhat SEO technieken worden gebruikt om tegen de normen en waarden van SEO in een goede SERP te krijgen. Vaak met snelle en goede resultaten.

Toch riskeer je een ban door Google. Iets wat je als bedrijf of particulier absoluut niet wilt. Maar wat mag wel en wat mag niet?

Tips over optimaliseren website

Als je net begint met zoekmachine optimalisatie, zul je heel veel tips kunnen vinden op het web over het optimaliseren van je website en het verkrijgen van backlinks. Vaak zijn dit al verouderde tips en ben je tijd aan het investeren in de verkeerde dingen. Ook zul je te maken krijgen met Blackhat SEOtips. Dit zijn de varianten, waarbij Google vindt dat je illegaal bezig bent. Het ergste dat er kan gebeuren is een ban op je site, waardoor je helemaal niet meer te vinden bent via de zoekresultaten van Google.

De Whitehat SEO tips zijn waardevol en dien je ook zo veel mogelijk te gebruiken. Het wordt tijd om een overzicht te krijgen van de zaken die je wel en niet mag doen op SEO-gebied.

Hoge impact

Nog veel belangrijker is om te weten welke technieken een hoge impact hebben op je zoekresultaten. Op deze zaken zul je dan moeten focussen. Met de minste effort krijg je de meeste waarde terug. In onderstaand overzicht wordt duidelijk gemaakt, welke impact een techniek heeft en of deze thuishoort bij Blackhat- ofwel Whitehat-technieken.

Onder de lijn worden de technieken getoond, die als Blackhat worden gezien. Betaalde links staan hier ook bij. Wees hier dus extreem voorzichtig mee. De meeste zaken die in dit e-boek besproken zijn, behoren tot de Whitehat-technieken. Je ziet ook dat OnPage SEO enorm belangrijk is. Dit e-boek heeft dit aspect zeer uitgebreid behandeld. Een voordeel als je meerdere sites in beheer hebt, dat je wat meer kunt spelen met Whitehat- en –op de grensliggende- Blackhat-technieken

Opvallend in dit overzicht:

  • Linkjes uitwisselen (Reciprocal Link Trading) met andere sites wordt gezien als BlackHat en levert je ook nog weinig op
  • Ik kom ze nog vaak tegen: sites die allerlei stukken content kopiëren van andere sites en hiermee bezoekers trekken. De waarde van deze artikelen (vaak alleen de eerste paragraaf) zijn nihil en de website dus ook
  • Een link naar Wikipedia is gemakkelijk gemaakt (in deze post staat er ook 1) en wordt gezien als goede whitehat-techniek. In mijn overtuiging zal dit ook voor links gelden naar andere gerenomeerde sites (zoals cnn.com, etc.)
  • DoFollow links worden gezien als BlackHat. Als je heel vaak commentaar geeft op DoFollow blogs en niet op NoFollow blogs, wordt dit gezien als Spam. Natuurlijk mag je commentaar geven op een DoFollow blog, maar de verhouding DoFollow/NoFollow moet in ieder geval kleiner zijn dan 1.
  • Als 1 van de belangrijkste items wordt gezien OnPage Optimization. Dit klinkt zo logisch, maar wordt nog niet altijd goed toegepast (zie ook mijn boek TURBO SEO).
  • Opmerkelijk: Meta Keywords wordt gezien als goede WhiteHat techniek, maar de waarde hiervan is bijna 0. Dit in tegenstelling tot 2000-2002 toen deze techniek helemaal rechts stond.

Het is belangrijk om te weten welke Whitehat-technieken je kunt gebruiken om je SEO te perfectioneren. De TURBO SEO methode leert je wat wel en niet werkt. Vaak zijn SEO-technieken al verouderd en ben je veel effort aan het steken met weinig resultaat.






Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden