Backlinks maken: kom hoger op Google

Hoe backlinks krijgen voor een hogere positie op Google (15 tips)

Goede backlinks zorgen voor een hogere positie op Google en betere vindbaarheid. Dus als u veel backlinks kan maken of weet te verkrijgen, worden uw webpagina's veel sneller gevonden door mensen die naar uw product of dienst zoeken.

Wat zijn backlinks en hoe kom ik aan backlinks? Hoe kan ik ervoor zorgen dat andere websites naar mij gaan linken? Hoe kom ik hoger in Google met links van andere sites?

In dit artikel een duidelijk antwoord op die vragen.

Wat zijn backlinks

Een backlink kunt u zien als de link van uw website (www blabla .nl) die op een andere website wordt weergegeven. Als men vanuit die website op uw link klinkt, komt men uiteraard weer op uw site uit. Dit noemen we een backlink.

Hoe meer websites naar uw website toelinken, des te beter dit is voor de positie van uw website in de zoekresultaten van Google. Met andere woorden, veel goede backlinks betekent simpelweg een hoge notering in zoekmachine Google.

  • Goede backlinks zijn links vanaf populaire, reeds bestaande websites.
  • Ook bevatten goede backlinks een omschrijving van de pagina waar de link naartoe leidt (anchor-tekst).
  • Goede backlinks zijn links die naar uw site verwijzen, vanaf een relevante website

(de website moet qua onderwerp enigzins aansluiten op datgene wat u op uw site vermeld)

Check hoeveelheid backlinks met backlink checker

Backlinks checken. Hoeveel backlinks heb je nu? Welke sites linken er momenteel naar uw site?

Met de backlink checker van Yahoo Site Explorer krijgt u hier meer inzicht in. Kom precies te weten hoeveel backlinks u al heeft verzameld. Volg de link om te zien hoe je het moet doen: Hoe check ik mijn backlinks?

15 linkbuilding tips: 15 manieren om backlinks te krijgen

Hieronder geef ik u maarliefst vijftien tips om meer backlinks te krijgen. Maak gebruik van deze gratis tips en doe er je voordeel mee.

Site-eigenaren vragen zichzelf vaak af hoe je aan meer backlinks kan komen, omdat dit de positie van je website verbetert. Het is dan ook logisch dat we met z'n allen massaal op zoek zijn naar manieren om backlinks te maken, te verzamelen.

Linkbuilding tip 1:

Plaats interessante informatie op uw website, zodat uw sitebezoekers dit gaan waarderen en er anderen op zullen wijzen met een link. Zo komen backlinks tot stand; door nuttige content te maken, deze vervolgens actief te promoten en de sitebezoekers de content te laten delen met anderen.

Dit is één van de beste manieren om backlinks te bouwen én je hoeft echt geen backlink-expert te zijn om dit in de praktijk te brengen. Het enige wat u nodig heeft is uw (vak-)kennis en een plekje op uw website om dit te delen.

Linkbuilding tip 2:

Schrijf eenvoudige artikelen waarin u uw kennis deelt met uw doelgroep die ernaar op zoek is. Plaats deze artikelen vervolgens op artikelensites (do-follow). Vermeld onderaan uw artikel een link naar uw website; zo genereert u meer backlinks (dat is een link vanaf een andere website)

Linkbuilding tip 3:

Beschrijf stap-voor-stap hoe je iets moet doen. Maak een How-To. Uw doelgroep is op zoek naar een oplossing voor een bepaald probleem. Beschrijf stapsgewijs hoe men dit probleem te lijf kan gaan en los daarmee het probleem van uw bezoeker op.

De bezoeker waardeert dit en deelt het goede nieuws met anderen d.m.v. een link te plaatsen op zijn/haar website of blog. Probeer mensen iets uit te leggen, ze zullen het waarderen. Uiteraard moet het wel betrekking hebben op uw business.

Linkbuilding tip 4:

Plaats een Twitter Retweet, Facebook Like en Hyves Respect knop op uw website, bij voorkeur onder/naast elk gepubliceerd artikel. Indien mensen uw informatie zo nuttig vinden dat ze het bericht delen met vrienden, kan dit nieuwe backlinks opleveren. Geef uw sitebezoekers dus zeker de optie om uw bericht te delen.

Linkbuilding tip 5:

Een andere manier om de zichtbaarheid van uw site te vergroten met backlinks is er gewoon om vragen. Gebruik Google om allerlei relevante websites langs te gaan en te vragen of zij een link willen opnemen naar uw website. Indien de informatie op uw site interessant is voor hun publiek, is de kans groter dat ze bereid zijn om de link te plaatsen. In dat geval heeft u er weer één backlink bij!

Linkbuilding tip 6:

Wees aanwezig in de community en doe mee(in de groep). Door uzelf online te laten zien op relevante fora, blogs, websites, social media sites, krijgt u meer online bekendheid wat kan leiden tot meer verwijzingen vanaf andere websites (de backlinks!), zeker als mensen u beginnen te kennen, uw site bezoeken en zien dat u er nuttige content (inhoud) op staat. Meer traffic is altijd goed.

Linkbuilding tip 7:

Backlinks maken met het beantwoorden van vragen van mensen. Als vakman bent u een expert. Met uw kennis kunt u de problemen van anderen (helpen) oplossen. Hiermee laat u zien dat u verstand heeft van zaken wat veel goede, krachtige backlinks kan opleveren, zowel door een betere naamsbekendheid in de markt als door het linkje wat vanuit de vraag naar uw website leidt (weer een extra linkje erbij!).

Linkbuilding tip 8:

Een andere manier om d.m.v. het linkbuilden tot een grotere verzameling backlinks te komen is het toevoegen van waardevolle informatie aan bestaande content.

Ga op zoek naar artikelen, blogartikelen, tweets, forumposts, video's of andere vormen van content en draag uw steentje bij. Maak de content nog nuttiger door uw eigen kennis en/of bevindingen te delen. Hierdoor wordt het artikel nog waardevoller dan het al was - waardoor mensen nieuwsgierig raken naar wie u bent of simpelweg meteen een verwijzing naar uw site opnemen.

Soms heeft u zelfs de mogelijkheid om een link bij uw reactie te plaatsen.

Linkbuilding tip 9:

Ga actief meepraten of relevante forums en plaats een link naar uw site in uw handtekening/signature én in uw profiel. Dit levert extra backlinks op.

Linkbuilding tip 10:

Promoot uw website actief onder uw doelgroep (op plaatsen waar uw doelgroep komt) b.v. op andere websites. Door uw website onder de aandacht te brengen van het publiek, komen er meer mensen in aanraking met uw geweldige content; dit resulteert in meer gratis backlinks die uw Google positie verhogen.

Linkbuilding tip 11:

Ga relaties aan met andere mensen/ondernemers/branchegenoten (online en offline) en vraag of zij een link op hun site willen plaatsen. Gebruik je bestaande netwerk om aan meer backlinks te geraken. Regel die backlinks.

Linkbuilding tip 12:

Start een blog en maak jezelf bekend in de markt. Als mensen zien dat u weet waar u over praat, gaan mensen u volgen, de content delen met anderen, het goede woord verspreiden, naar uw site linken, enfin, allemaal positieve veranderingen natuurlijk. U dient uw blog wel te promoten!

Linkbuilding tip 13:

Uw website aanmelden op startpagina's en verzamelpagina's is zowat de makkelijkste manier om aan meer backlinks te komen. Stuur simpelweg een mailtje naar de startpaginabeheerder met de vraag of er een linkverwijzing van uw website op de startpagina mag komen te staan.

Check: http://www.getfoundonline.nl (wordt beter gevonden op het internet)

Tips van andere mensen op backlinks te maken

Linkbuilding tip 14:

Schrijf artikelen en zet goede, interessante, nuttige, actuele informatie op je site. Andere relevante websites kunt u dan vragen dat over te nemen met een verwijzing naar u, op fora kan je verwijzen naar je site met die informatie op een manier die in overeenstemming is met het reglement en als je artikelen echt goed zijn zullen andere bloggers/website’s je vanzelf gaan citeren en een backlink plaatsen (automatisch links krijgen). Dat is de beste manier om het te doen maar het is altijd lastig ja! (tip van een internetgebruiker)

Linkbuilding tip 15:

Zorg ervoor dat je veel mensen in "het wereldje" kent online en offline. Wat dat wereldje is hangt natuurlijk van het onderwerp van de site af. Als uw site over bijvoorbeeld over goodkope konijnenvoer gaat, dan gaat u de landbouwbeurzen af om contact te leggen met producenten daarvan of andere webmasters. (tip van een internetgebruiker)

Website populairder maken met veel meer backlinks

Interessant weetje over linkbuilding: Google volgt alle links op het internet en onthoudt wat zij tegenkomt. Hoe vaker Google jouw website tegenkomt op andere relevante sites, des te populairder uw website wordt in de ogen van Google.

Als Google uw website een waardevolle bron vindt (te bepalen door o.a. het aantal backlinks en de hoeveelheid aan content) - zal uw site steeds hoger in de zoekmachine komen.

Linkbuilding (het verkrijgen van links) is erg belangrijk. Hier kunt u uiteindelijk een toppositie mee behalen in Google. Geef uw bedrijf een hogere positie op Google door meer backlinks te bouwen.

Meer tips nodig voor hogere positie op Google

Wilt u meer relevante bezoekers op uw website en hoog op Google vermeld staan met uw bedrijf, lees dan mijn artikelen over SEO (zoekmachine optimalisatie).

Deze tips zijn te gebruiken door particulieren en ondernemers met een zakelijke website, webwinkel (een webshop) of blog - voor als je bovenaan Google wilt komen.

Als u een zakelijke website heeft kunt u het werk ook uitbesteden aan een specialist in SEO.

Bekijk SEO specialist / Zoekmachine Optimalisatie voor veel meer informatie.

Dit artikel is geschreven door James Hardenberg (Get Found Online).

Tip: U kunt vanaf uw website naar dit artikel verwijzen met een link of dit artikel uitprinten voor het gemak.

Lees ook: SEO-specialist geeft tips om hoog in Google te komenReacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden