Hoe kom je hoog bovenaan google

Inleiding

  • Met dank aan zoekmachine specialist TrafficVision (http://www.trafficvision.nl)

Hoog in google. Elke website beheerder begeert een positie hoog in de zoekresulaten. Immers, hoe hoger de positie hoe meer bezoekers en daardoor meer publiek en inkomsten. Wat zijn de trucs en waar moet je op letten?

Stappen

Er zijn zeer veel stappen die je kan ondernemen om bovenaan google te komen. Dit zijn:

  1. Zorg voor voldoende back-links van de juiste websites.
  2. Zorg voor de juiste URL cq domeinnaam
  3. Zorg voor een slim gebruik van H1, H2, PRE en ALT tags
  4. Zorg ervoor dat genoeg, met nadruk juiste, key-words in het document zijn vertegenwoordigd
  5. Zorg voor plaatsing linkdirectories
  6. Zorg voor kwaliteit

#1 Hoog in Google door goede backlinks

Hoe meer websites naar de jouwe refereren, hoe hoger de pagerank. Websites met een hogere pagerank hebben een grotere kans om bij de eerste 10 zoek resultaten te eindigen. Ten eerste moet u links verzamelen van andere sites. Dit kan u doen door op forums de link naar uw website te plaatsen. Hoe belangrijker de sites, hoe hoger uw ranking in de google search.

#2 Hoog in Google door een goede URL

Ten tweede moet u een goede URL kiezen met de keywords zoveel mogelijk in de URL. Google hecht heel veel waarde aan de URL dus houd hier rekening mee. Dit geldt dus ook voor de tekst achter de domein naam ofwel: www.leerwiki.nl/Hoog in google.

#3 Hoog in Google door URL titel en kopjes

Ten derde is het ook heel belangrijk uw URL, titel en kopjes als h1 goed met elkaar te laten overeenkomen qua zoekwoorden. LeerWiki is hiervoor een goed voorbeeld. Optimaliseer meta-tags. Het is belangerijk om de "content-language", "content-type", "Keywords", "description" en "robots" in te vullen. Probeer evenwichtige en unieke trefwoorden en beschrijvingen te gebruiken (keywords en description). Analyseren van de herkomst van je bezoekers kan je helpen om te zien hoe je bezoekers je site hebben gevonden.

#4 Hoog in Google door voldoende key words in de content

Het lijkt minder belangrijk, maar in tegendeel. U moet voldoende zoekwoorden in uw pagina hebben zodat de zoekmachine u ook daadwerkelijk op de zoektermen kan vinden. Hiervoor zijn tools: Keyword density Van belang is een goede zoekwoord ratio (key word density)

#5 Hoog in Google via pagerank directories

Pagerank directories zijn internet sites die puur gebaseerd zijn op het posten van links Hier kan je je links posten en back links krijgen zonder te betalen.

#6 Kwaliteit websites

Ik heb her en der te horen gekregen en zelf een vermoeden dat toch ook de kwaliteit van de website meetelt in de zoekresultaten. Dit zal je bij niet veel andere SEO fora lezen. Het vermoeden is gebaseerd op pagina's die er uiteraard enerzijds goed uitzien met veel content, maar die daarnaast een hoge bezoektijd heeft: oftewel-> google analytics meet de tijd dat per pagina gesurft wordt. Hoger langer op een pagina gehangen wordt, hoe hoger de pagerank.

Een ander puntje van mbt tot de kwaliteit, is de XHTML structuur. LeerWiki is sinds kort XHTML validated, zoals onder aan de pagina te zien is via het icoon. Dit logo betekent dat de site structuur zich aan de regels houdt van W3.org en er zorg en tijd is besteedt aan de kwaliteit.

Tips

  1. Vermijd flash voor het weergeven van inhoud, zoekmachines kunnen geen flash lezen. Gebruik flash voor bijvoorbeeld sjieke weergave van filmpjes, afbeeldingen of andere design objecten.
  2. Een PR die hoog is helpt om bovenaan de zoekresultaten te komen, maar het is zeker niet zo dat alleen een hoge PR van belang is. Wel is het mogelijk om op deze manier pagina's bovenaan de zoekresultaten te krijgen bij zoekwoorden die eigenlijk niets met die pagina te maken hebben (zgn. Googlebom-methode).
PageRank (afgekort PR) is een methode om pagina's op internet te ordenen in belangrijkheid. Een pagina krijgt een hogere PR als er meer links van andere pagina's zijn waarbij het aantal links op die andere pagina's en de PR van die andere pagina's ook van belang zijn.

Handige links

  • http://www.trafficvision.nl


Reacties (1)

Reageer
Eurobc reageerde 7 jaar geleden
18 Jul 10:12
Beknopte maar overzichtelijke uitleg over hoe je hoger in Google kan scoren