Op een leuke manier je favoriete foto´s verzamelen

Op een leuke manier je favoriete foto’s verzamelen

Tegenwoordig maken we overal foto’s van. We gaan op vakantie en nemen foto’s van de omgeving, maar ook van onszelf. Ook tijdens leuke feesten, momenten met familie en vrienden of tijdens een speciale gelegenheid schieten we kiekjes om de herinneringen te bewaren. Maar vaak genoeg verdwijnen ze in een online album en zien we ze bijna nooit meer terug. Het is natuurlijk ontzettend leuk om af en toe aan die fijne momenten herinnerd te worden. Hiervoor is het eerst belangrijk dat je een aantal foto’s selecteert. We maken er vaak tientallen, of zelfs honderdtallen. Het is vrijwel onmogelijk om al deze foto’s fysiek te bewaren. Bovendien zitten er vaak veel dubbele foto’s tussen, waarvan het niet nodig is om ze allemaal te houden. Heb je alle foto’s eenmaal uitgezocht en de beste geselecteerd, dan is het tijd om een leuke manier te vinden om de foto’s te verzamelen. Dit kan op allerlei creatieve manieren. In dit artikel bespreken we drie opties waar jij voor kan kiezen om jouw favoriete foto’s te verzamelen.

Een fotoboek maken

Een van de meest populaire manieren om foto’s te bewaren is door een fotoboek te maken. Vroeger liet je jouw foto’s eerst ontwikkelen en moest je er lang op wachten. Ook wist je van tevoren niet hoe de foto’s waren geworden. Het kon altijd zijn dat het rolletje mislukt was en dat de foto’s niet duidelijk of scherp waren. Tegenwoordig zien we de foto’s meteen op het digitale scherm en weten we hoe de foto eruitziet. Een fotoalbum maken is nu veel makkelijker. Nadat je jouw favoriete foto’s geselecteerd hebt, laat je ze afdrukken en plak je ze in een album. Wil je het nog makkelijker voor jezelf maken, kies dan een website om het fotoalbum in te ontwerpen. Je kan alle foto’s online in een boek plakken. Daarna zorg je eventueel voor decoraties: leuke teksten of stickers bij de foto’s om het album wat op te fleuren. Je kiest hoe groot je het fotoboek wil hebben en ook of het boek staand of liggend moet zijn. Tot slot bestel je het fotoalbum. Deze wordt dan voor jou afgedrukt en opgestuurd, zodat je er thuis nog eens van kan genieten.

Foto’s laten afdrukken

Een andere leuke manier is om foto’s door je huis heen neer te zetten. Koop een aantal leuke lijstjes in de winkel en druk je favoriete herinneringen af. Door dit op echt fotopapier te doen, houd je de kwaliteit hoog. Heb je de foto’s eenmaal binnen, doe ze dan in de lijstjes en plaats ze door het hele huis heen. Zo versier je je huis met leuke afbeeldingen en word je regelmatig herinnerd aan de leuke momenten die je hebt beleefd. In veel gevallen kan je kiezen op welke manier je de foto’s wil laten afdrukken. Ben je in een creatieve bui, bestel de foto’s dan in polaroid-stijl. Deze foto’s kan je vervolgens ergens neerzetten of opplakken. Veel huizen hebben bijvoorbeeld een deur vol leuke foto’s. Foto’s in polaroid-vorm zijn daar heel geschikt voor. Je kan er ook voor kiezen om een draad te spannen en kleine wasknijpers te kopen. Deze draad hang je op waar je maar wil, bijvoorbeeld tegen een muur aan. Vervolgens hang je de foto’s op met behulp van de wasknijpers.

Een foto op een voorwerp

Tot slot kan je ervoor kiezen om jouw foto’s af te drukken op verschillende voorwerpen. Bestel bijvoorbeeld een set mokken met verschillende foto’s van een leuke vakantie. Ook kan je foto’s laten drukken op posters, kaarten of op een kalender. Dit zijn creatieve manieren om jouw favoriete foto’s te verzamelen en regelmatig nog eens terug te zien.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden