Gratis photoshop leren

Wat is Adobe Photoshop?

Photoshop is een razend populair fotobewerkingsprogramma uit het Adobe pakket. Het is zo populair door de vele mogelijkheden. Je kan er zowel je vakantiefoto's mee verbeteren, als ware kunstwerken mee maken die zo het Guggenheim inkunnen. Met Photoshop kan je heel coole effecten op je foto's loslaten.

Een bliksemeffect aan een foto toevoegen >>

Een sepiatint geven aan je foto's >>

Vermageren met Photoshop >>

Een te donkere foto lichter maken >>

Iemand netjes uitknippen met Photoshop >>

Als je met foto's aan de slag wil, loont het de moeite Photoshop te leren. Je kan op verschillende manieren een cursus Photoshop volgen.

Is Photoshop moeilijk?

De gemiddelde Fin spreekt vloeiend Fins. Als je het kent, is niks moeilijk.

Wie nog nooit in een Adobe-omgeving gewerkt heeft, zal enige vertrouwdheid met de interface en werkwijze moeten ontwikkelen. Net zoals iedereen ooit met het Officepakket van Microsoft heeft moeten leren werken.

Begin bij het begin. Je zal jezelf een hele hoop frustratie besparen als je eerst leer werken met Photoshop. Ontdek de interface, leer de basismogelijkheden kennen, leer werken met lagen, .... voor je je aan het betere werk waagt.

Waar kan ik Photoshop leren?

Je kan een cursus volgen. Dan maak je basisoefeningen in de klas en is er iemand die je vragen kan beantwoorden en die komt helpen als het niet lukt. Bekijk het aanbod in je buurt eens, er zijn namelijk heel veel aanbieders op heel verschillende niveaus.

Je kan een boek kopen. Zoek een goed beginnersboek en ga aan de slag!

Je kan online op zoek gaan naar (gratis) tutorials. Kijk bv eens op deze startpagina van alles wat met photoshop te maken heeft>>

Enkele nederlandstalige tutorial sites:

photoshop-tutorials.be >>

nationalemediasite.nl/photoshop >>

Kan ik Photoshop eerst proberen?

Op de website van Adobe kan je een gratis versie downloaden die je 30 dagen kan testen. Zo kan je eerst eens proberen alvorens je tot de aankoop overgaat.

Naar de download pagina van Adobe >>

Wat is het verschil tussen Photoshop Elements en CS2, 3 & 4?

Photoshop Elements is de gestripte uitgave van Photoshop. Er zijn veel minder functies dan in de professionele versie. Elements is zeer geschikt voor wie een foto bewerkingsprogramma zoekt voor eenvoudige fotoverbeteringen. Voor de bewerking van vakantie- of familiefoto's voldoet dit programma echt wel. Elements is veel goedkoper dan de CS-edities.

CS2, CS3, CS4 zijn de namen van de Creative Suites die Adobe uitgeeft. CS4 is op dit ogenblik de laatste versie. Deze uitgaves van Photoshop zijn eerder bedoeld voor de professionele gebruiker of voor wie creatiever aan de slag wil.

tips voor beginners

  • Check altijd op welke laag je aan het werken bent.
  • Geef je lagen namen die je later nog zal begrijpen.
  • Groepeer lagen.
  • Maak regelmatig kopieën van je werk.
  • Sla regelmatig op.
  • Leer werken met sneltoetscombinaties.

Klik hier voor een overzicht van de standaard sneltoetsen van Photoshop. >> Werk je op een Mac, dan vervang je CTRL telkens door Command (het appeltje).

  • Als je afbeelding gaat dienen om geprint te worden, werk dan in CMYK kleuren. Maak je iets voor het web, gebruik dan RGB. Je kan dit ook later instellen, maar de kleuren van je afbeelding zullen veranderen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden