Hoe knip je iemand uit een foto met Photoshop

Foto's vrij werken in Photoshop

Als u een foto heeft gemaakt, wilt u dan ook niet dat u de persoon op de foto in een heel andere gebied kunt laten zijn? - Helemaal niet moeilijk, hier komt u erachter hoe dit in zijn werk gaat.

De volgende foto gaan we vrijwerken:

Stappen

Stap 1

We openen de foto die we willen vrij werken.

Stap 2

We gaan de RGB kanalen bekijken.

Stap 3

Als u deze foto ook vrij werkt, ziet u dat het contrast (wit / zwart balans) het best verschilt op de groene laag, hier gaan we dus mee werken, en zodoende dupliceren we dit kanaal, en gaan we er voor zorgen dat de achtergrond helemaal wit wordt, en de voorgrond (persoon in kwestie) zwart. Hoe? Lees verder.

Stap 4

Druk op ctrl+l, of appeltje+l (Windows/OSX). Hier verschijnt het level dialoog venster, schuif de twee sliders naar elkaar toe zodat het contrast nog beter zichtbaar wordt.

Stap 5

Kleur de persoon in met zwart met behulp van de brush tool. Als je alles goed gedaan hebt, zien we nu het volgende voor ons:

Stap 6

Houdt de ctrl (Windows) of cmd (OSX) toets ingedrukt en druk op het alpha kanaal (gedupliceerde rgb kanaal, groen in ons geval). Nu selecteert Photoshop de witte ruimte, dat willen we niet dus drukken we nu op ctrl+shift+i (Windows) of cmd+shift+i (OSX). Nu wordt de selectie omgekeerd en zetten we het RGB kanaal aan. Nu komt er een rode waas over de foto heen, dat komt omdat het alpha kanaal nog aan staat, dus deze zetten we uit.

Stap 7

We gaan naar onze lagen, waar we de foto selecteren en vervolgens drukken op ctrl+j (Windows) of cmd+j. Nu wordt de uitsnede eruit geknipt en kunnen we de achterste laag uitzetten. Nu hebben we de persoon eruit geknipt!

Zie:

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden