Hoe kan je gratis betaald voetbal streamen via internet (china, ere divisie)

Inleiding

De geweldige ontknoping van Ajax,AZ en PSV is al voorbij. Via teletekst was de score te volgen, maar het mooiste was geweest om het daadwerkelijk live te kunnen streamen. Het schijnt technisch mogelijk te zijn geweest via het streamen via p2p software. Legaal voor de Nederlandse eredivisie is dit niet. In Nederland is dit namelijk verboden.

Ter verduidelijking van de rechten van Eredivisie CV: Het is verboden om Nederlandse eredivisievoetbalwedstrijden via p2p-software te bekijken. De auteursrechten op de beelden van Eredivisievoetbal liggen namelijk bij de Eredivisievoetbalclubs CV. Doe dit daarom ook niet!

In Nederland is immers de markt opgekocht, maar in China en Azie is het allemaal wat minder strak geregeld. Europese topwedstrijden kunnen daar zelfs gratis live gestreamed kunnen worden.

In de praktijk

Hoe men dit doet in de praktijk voor buitenlandse wedstrijden is waarschijnlijk:

  • Men zoekt een wedstrijd op, op websites die voetbal streams weergeven.
  • Men speelt de streams af met Windows Media Player, Realplay of Winamp
  • Voor p2p netwerken voor connectie met China worden in de praktijk p2p software gebruikt zoals (PPLIV,PPSTREAM,TVAnts,SOPCAS,QQLIVE)

Tot slot

Het streamen van het Nederlandse ere divisie live voetbal is verboden. Mocht u dit via p2p software doen, besef dan wel dat u hun auteursrecht schendt. Voor buitenlandse voetbalwedstrijden waarop geen auteursrecht rust kunt wel zonder het schenden van deze wet het voetbal bekijken.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden