.Mts format (HD-videocamera)

Een nieuwe HD videocamera (met .mts format)

Heb je net een nieuwe HD videocamera gekocht, neem je een filmpje op en wil je het gaan afspelen om je hele familie te laten meegenieten. Verhip, een .mts format, hoe ga je daar nu weer mee om?

Afspelen op je computer

MTS, wat staat voor MPEG Transport Stream Video kan zowel op de Apple, als op de PC afgespeeld worden met vrij algemeen bekende programma's. Voor de Mac kan je daarbij gebruik maken van ondermeer: Adobe, Roxio Toast 10 en Roxio Popcorn en Final Cut Pro. Voor de PC kan je gebruik maken van programma's zoals: Adobe Flash CS5, Roxio Creator 2011 en diverse programma's van Cyberlink (en deze lijsten zijn nog niet eens geheel volledig). Gebruik je Linux dan staat Videolan VLC media player tot je beschikking.

Overzetten naar een dvd

Mocht je je video ook nog willen kijken op je tv-scherm, dan kun je je bestand op een dvd branden. Maar je hebt natuurlijk niet voor niets een HD-videocamera gekocht. Wanneer je de gegevens op een dvd brandt, is de kwaliteit niet altijd even goed. Hoe kun je dat dan oplossen? Allereerst heb je natuurlijk een tv nodig die HD kan vertonen en een speler die het kan afspelen (omdat deze bijvoorbeeld AVCHD format discs kan afspelen). Mocht je niet in het bezit zijn van zo'n dvd speler, dan is het mogelijk om je bestanden te converteren naar .Avi. Ook .mov of MP4 is hierbij mogelijk. Zo'n beetje elke speler leest wel een van deze formats.

AVCHD format discs

AVCHD is het format voor het afspelen van video's van HD kwaliteit. Je hebt hier een blue ray afspeler voor nodig. Op het wereldwijde web is ondermeer freeware te vinden met de naam TSMuxerGui. Dit programmaatje kan je .MTS bestand lezen, waarna je het kunt wegschrijven in AVCHD format zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Vanaf Nero Burning Rom 8 zou dit overigens ook moeten kunnen.

Omzetprogramma's

Je kunt speciale omzetprogramma's kopen die je film naar vrijwel elk gewenst formaat kunnen omzetten, bijvoorbeeld MTS / M2TS converter [http://www.hd-videoconverter.com/ne.convert-mts-to-avi.html]. Deze converter zet je .mts bestand om naar .avi, .mov, .mp4, maar ook naar HD-video kwaliteit met extensions zoals .DivXHD, .MP4. Tevens kan dit programmaatje je video zodanig omzetten dat deze af te spelen is met je Iphone of je IPad, je PSP of je Xbox.

Daarnaast is via freeware ook de convertor super ( [http://www.erightsoft.com/SUPER.html]) te gebruiken. Dit programma zou, volgens eigen zeggen, beter zijn dan elke bekende afspeler, omdat het elk multimedia formaat af kan spelen. Het kan elk bestand omzetten naar een andere extension. Op veel forums wordt hier zeer positief over gesproken dus ik zou zeggen baat het niet dan schaad het niet.

Tot slot

Het is natuurlijk te allen tijde je bedoeling geweest om op een eenvoudige manier je filmpjes te kunnen bekijken. Helaas is dat niet altijd even makkelijk. Hopelijk heb je wat aan dit artikel waardoor je frustraties ten aanzien van je videocamera een stuk vermindert kunnen worden en je snel kunt genieten van je resultaat. Have fun.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden