Hoe kan ik gratis faxen via internet

Inleiding

Met al de electronica tegenwoordig ben je blij als je een keer van die oude apparaten kan weggooien. Aan de andere kant, wie heeft er tegenwoordig nog een telefoonlijn? Toch blijft het af en toe belangrijk een fax te kunnen sturen, helemaal als dit de enige manier is om de ontvanger te bereiken. Het zou handig kunnen zijn als die via internet zou kunnen. Maar hoe gaat dat? En kan dat gratis?

Analyse

In de analyse hieronder kan u zien welke typen software er op internet verkrijgbaar is en wat u ermee kunt. Is sommige gevallen is gratis Faxen mogelijk, maar dan alleen met Tekst zonder Attachments. Voor de meesten is het dan al helemaal niet meer bruikbaar, aangezien er meestal PDFjes of kopietjes moeten worden verstuurd. Ook kan er alleen maar naar bepaalde landen worden verzonden. Het wordt daarom al gauw interessant om te kiezen van een online dienst.

Een goedkope online dienst die we onder de loep hebben genomen is Faxkorting.nl. Dit is een Nederlandse dienst en de reden waarom we juist deze hebben onderzocht is het feit dat ze relatief gezien zo goedkoop zijn. Daarbij hebben ze ook nog het voordeel dat het een Nederlandse site is met Nederlandse support. Onze conclusie:

Op Faxkorting.nl kan je in een handomdraai een Fax versturen. Het mooie daarbij is ook dat je kan zien of de Fax is aangekomen en hoe deze Fax bij de ontvanger is binnengekomen (het is wel een TIF formaat). Prijstechnisch zijn ze zeer interessant. Het versturen van een Fax kost minder dan een 0,50 en je vraagt je af hoe ze dat eruit halen.

Software voor Faxen

Vroeger waren er her en der paar mogelijkheden om gratis te faxen. Helaas werken deze niet altijd, kost het veel moeite of is het maar een korte periode een oplossing. De eerste is via TPC en de andere via eFax.com

Totalfax

Een programma om mee te Faxen Totalfax. Deze tool is 50 euro TotalFax8.0. Voordelen van deze tool zijn dat je ermee vanuit je desktop kan faxen en ontvangen, het simpel is te gebruiken en contact lijsten kan migreren. Ook kan je gebruik maken van templates. Wil je het nog makkelijker? En dan voor 17 euro, zie dan het Wordfax alternatief onderin het artikel!

Met TotalFax kan je inderdaad Faxen versturen. U moet echter nog wel betalen per Fax.

Easyfax

Gratis faxen via eFax (Update 2011: Is niet meer mogelijk)

 1. Ga naar http://www.efax.nl
 2. meld je aan voor een proefabonnement
 3. installeer de software
 4. faxen maar

Nederlandse sites

Faxkorting.nl als beste uit de test

Als u gebruik wilt maken van een goedkope Nederlandse Faxservice, dan raden wij Faxkorting.nl aan. Voor een paar euro kan je hiermee wel 10 internationale faxen versturen. Het is hiermee een zeer goedkope service met het voordeel dat je Nederlandse support hebt.

Buitenlandse sites

Faxen via Faxdigits

 • Ga naar http://www.faxdigits.com/

Gratis faxen via http://www.ourfax.com/

 • Ga naar http://www.ourfax.com/

Faxen ontvangen

Ontvang gratis faxen via http://www.j2.com/

 1. http://www.j2.com/jconnect/twa/page/pricingComparison

Xoip

 1. Ontvang gratis Faxen via Xoip.com

Mailen vanuit een Tekstverwerker

Er zijn Faxaanbieders die het mogelijk maken Faxen te versturen vanuit Microsoft Word of vanuit Outlook. Dit betekent concreet dat u met een handomdraai een Fax vanaf u Desktop kan sturen. Om hier gebruik van te kunnen maken is echter wel een online abonnement nodig. Ook dient u zelf de technische installatie te voorzien. Maar als u veel moet Faxen is dit een zeer verstandige oplossing.

Outlook 2003

Microsoft Outlook 2003 beschikt namelijk over een optie Internetfax (kies Bestand >> Nieuw >> Internetfax of Ctrl+Shift+X). Deze optie is overigens alleen beschikbaar als Microsoft Word ingesteld is als e-maileditor en u abonnee bent bij een externe faxservice. U moet zich hierbij dus nog steeds aanmelden bij een Online service.

Bij een dergelijke dienst als Wordfax krijgt u een account met bijbehorend faxnummer toegewezen en kunt u faxen verzenden en ontvangen vanuit allerlei applicaties. Vanuit Outlook werkt dat erg gemakkelijk. U verstuurt een fax net als een e-mailbericht en ook binnenkomende faxen verschijnen in uw Postvak IN. De fax zelf is als bijlage in een grafisch of PDF-formaat bij een bericht gevoegd. Als u nog geen faxabonnement hebt verschijnt na het kiezen van de optie Internetfax een webpagina waarin u zich kunt abonneren.

Tips

 • Wanneer u een modem heeft kan u deze eventueel ook instellen als faxmodem!
 • Leden van HCC of Chello kunnen een faxnummer aanvragen.
 • Nadelen zijn dat niet alle bijlagen worden ondersteund en het faxnummer dat u aan klanten geeft heeft geen enkele relatie met uw eigen telefoonnummer.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden