Problemen met Microsoft Excel oplossen

Inleiding

Veel mensen hebben privé of tijdens werk te maken met Microsoft Excel. Soms loop je tegen iets raars aan of heb je een vraag die even snel beantwoord moet worden. Uiteraard kan je die F1 knop gebruiken, Bill Gates zelf bellen of je heil zoeken in zoekmachines. Hieronder zal ik de gevallen bijhouden die ik tegenkom zodat anderen hopelijk snel een antwoord hebben op hun vraag of een oplossing voor een probleem dat zich voordoet tijdens het gebruik van Excel.

Probleem 1 - De letters boven de kolommen zijn weg

Soms komt het voor de in een excelbestand de letters boven de kolommen ineens verdwenen zijn en vervangen door cijfers. Lastig, want waar een cel bijvoorbeeld A1 zou heten, zul je zien dat deze nu R1K1 heet. Ook in eventuele formules worden de celbenamingen gewijzigd naar dit format.  

Oplossing:

Ga in het menu naar [TOOLS] en [OPTIONS]. In het nu geopende venster zoek je de tab [GENERAL]. Hier zul je de optie 'R1C1 reference style' vinden. Als je het vinkje uitzet zullen de kolommen gewoon weer met letters aangegeven worden.

Tips

  • Soms gebruik je meerdere tabbladen en wil je snel van het ene naar het andere tabblad wisselen. Dit kan prima zonder je muis te gebruiken. Met [Ctrl-PageUp] of [Ctrl-PageDown] wissel je snel van tabblad
  • Wil je meer cellen in beeld hebben en zijn je ogen (nog) in orde? Door uit te zoomen, wordt je werkruimte een stuk groter. Ook dit kan zonder je muis te gebruiken. Houd de [Ctrl] knop ingedrukt en scroll met je muis.