Website Medical Cooking

Medisch koken

200px-Ziek.jpgAls je moet koken voor een ernstig zieke weet je niet altijd hoe dat moet. Of althans: je probeert om je kookkunst aan te passen aan de patiënt. Dat is waarschijnlijk nieuw voor je. Wat moet je doen? Deze website biedt hulp. Daarom dit artikel over medical cooking, vrij vertaald medisch koken.
 

De onvermijdelijke diagnose

Als iemand in het gezin te horen krijgt dat hij of zij aan een of andere ziekte lijdt, komt de voeding meestal ook ter sprake. Diegene die dan voor de voeding van dit kind, partner, ouder moet zorgen, is dan meestal niet bekend met deze nieuwe toestanden. Wat moet je gaan koken voor iemand die onder andere suikerpatiënt is? Of iets gebroken heeft? Iemand die moeite heeft met slikken? Of je kind heeft ADHD? Of een ouder met diabetes die je regelmatig aan tafel krijgt? Deze website biedt je een helpende hand met recepten en foto’s. De link naar de site vind je onderaan dit artikel. Lees nu even verder...

Ervaring van deze website

100px-Recepten.jpg

Deze website neemt als basis 50 concrete problemen van patiënten. Het doel is om deze patiëten toch zo veel mogelijk een medisch verantwoorde maaltijd aan te bieden. Niet alleen medisch verantwoord maar ook nog met zoveel mogelijk de ideale smaakbeleving voor de patiënt.

Als zorgverlener wil je toch alleen maar het beste voor je patiënt? Dat is niet altijd makkelijk. Bovendien heb je geen ervaring. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat iemand die een chemokuur volgt zijn of haar eetlust dreigt te verliezen... en toch moet blijven eten. Hoe pak je dat aan? Dan vind je op deze site allerlei bruikbare informatie. Kortom, een mooi initiatief!

Alhoewel deze website nog zeer jong is, is het toch de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

600px-Dashboard.jpg

Deze site biedt ook de mogelijkheid om lid te worden van een commune. Altijd interessant om van gedachten te wisselen met lotgenoten. Hun motto: 'We zijn wat we eten'. Daar valt veel voor te zeggen.

Daarnaast staan er een aantal recepten op die je wellicht wel eens wilt uit proberen. Het is al erg genoeg dat iemand een niet zo'n leuke diagnose krijgt. Eten is dan een schrale troost...

Meestal zul je niet weten hoe hiermee om te gaan. Daarom biedt de website recepten voor jong en oud, afhankelijk van de patiënt. Niet alleen hoofdgerechten, ook smakelijke toetjes. En met een verantwoording waarom het recept is samengesteld. Daar kun je nog veel van leren ook. Want Medical Cooking is een project met hulp van de ministeries van Economie, Landbouw en Innovatie en Volksgezondheid, Welzijn & Sport, met medewerking van de Universiteit Wageningen en het Koksgilde. Een beter gezelschap kun je niet wensen!

Conclusie

Je staat er niet alleen voor! Het valt beslist niet mee als je moet koken voor een zieke. Het zal ook niet de meest dankbare opgave voor je zijn. En je zult het leren met vallen en opstaan. Meer kun je niet doen. Succes!

Zoals beloofd hierbij de link naar deze veelbelovende site:

Homesite Medical Cooking