Frozen mojito

Deze frozen mojito is het ideale drankje op een hete dag. Doordat het mengsel bevroren is blijft de cocktail veel langer fris en smaakt hij veel zachter. Dit recept is zeer makkelijk, je moet gewoon een paar flessen bij elkaar gieten en klaar is deze verfrissende cocktail.

Ingrediënten

Voor 10 à 15 frozen mojito's

  • 70cl. witte rum (dit moet geen duur merk zijn)
  • 35cl. rietsuikersiroop (te koop in de winkel of zelf te maken)
  • 20 cl. limoensap
  • verse munt

De hoeveelheden kunnen variëren naargelang je eigen smaak. Als je het mengsel gemaakt hebt moet je zeker en vast proeven voordat je het invriest. Bemerk wel dat de mojito minder straf naar alcohol smaakt als hij ingevroren is, je kan hem dus best iets sterker maken als normaal.

Bereiding

Meng de rum, suikersiroop en limoensap in een grote kom. Als je de suikersiroop zelf wilt maken doe je een half pak gewone suiker of rietsuiker in een pot en daar doe je de helft water bij, dit breng je even aan de kook en klaar is kees. Bij de bereiding van een frozen mojito mag je zeker en vast geen bruiswater toevoegen aan de mojito. Bij een normale mojito wordt dit wel gedaan maar als je dit bij een frozen mojito doet gaat het mengsel veel te hard bevriezen.

Als je vindt dat het mengsel goed van smaak is zet je de kom in de diepvries. Zorg dat de diepvries zeker -18C° is want anders gaat het mengsel moeilijk bevriezen. Laat het ongeveer een uur invriezen en roer het mengsel om met een lepel. Doe dit om het uur zodat je een homogene massa krijgt. Na ongeveer 5 uur zal het mengsel voldoende bevroren zijn. Het moet lijken op sorbetijs maar iets meer vloeibaar.

Serveren

De presentatie van een mojito is natuurlijk zeer belangrijk. Een cocktail moet niet alleen heel lekker smaken maar moet er ook prachtig uitzien. Neem stevige glazen,whisky glazen zijn ideaal. Schenk een beetje limoensap op één bord en suiker op een ander bord. Draai het glas vervolgens met de rand eerst in het limoensap en daarna in de suiker. Doe wat verse muntblaadjes in de bodem van het glas en plet ze lichtjes fijn. Vervolgens schep je het bevroren mojito mengsel in de glazen. Snij een limoen in schijfjes en versier hier het glas mee. Je kan deze mojito het best met een rietje drinken, in veel winkels verkopen ze speciale korte rietjes die hiervoor geschikt zijn.

Nu zijn de mojito's klaar om te serveren, deze bevroren variant is ideaal op een hete zomerdag. Let er wel op dat je met mate drinkt want deze cocktail heeft een hoog alcoholpercentage en daar merk je zeer weinig van als je aan het drinken bent. Je kan je gasten ook best een servet geven om rond het glas te draaien want het glas bevriest wanneer je de bevroren mojito erin doet. Geniet ervan.

Hier is het recept van de gewone variant, ook zeer lekker :p

Hoe maak je een mojito.