De kracht van Ginsengkoffie

ONTDEK DE KRACHT VAN GINSENGKOFFIE

Steeds meer en meer krijgen we te maken met een te hoge werkdruk wat resulteert in stress, vermoeidheid en prikelbaarheid door het gevolg van te zware arbeid, hetzij van geestelijke hetzij van lichamelijke aard.

GESCHIEDENIS GINSENG

Oorspronkelijk afkomstig uit Azië, wordt ginseng al bijna 5000 jaar gebruikt in de Chinese traditionele geneeskunde en dat wegens zijn stimulerend effect op lichaam en geest. De twee bekendste soorten zijn Panax quinquefolium en Panax ginseng (ook wel Chinese of Koreaanse ginseng genoemd). De wortel van de panax ginseng wordt als de beste beschouwd vanwege het ideale klimaat en de bijzondere bodemgesteldheid van het land Korea.

Panax vinden we terug in ‘panacee’ wat staat voor middel voor alle kwaaltjes. Ginseng is afgeleid van het Chinese ‘ren shen’, wat man-wortel betekent, verwijzend naar de menselijke vorm van de Ginsengwortel.

De wortel kan na minimaal drie groei jaren pas geoogst worden, maar hoe ouder de plant is hoe beter de kwaliteit van de wortel is. Het gebeurt ook wel vaker dat pas na acht jaar van intensieve verzorging de Ginseng wortel pas geoogst wordt. De wortel heeft in deze tijd zoveel mineralen en sporenelementen gehaald dat er gedurende tien jaar het onkruid geen kans meer kreeg om te groeien.

Ervaar de kracht uit je dagelijkse kop Ginseng koffie. De ginsengkoffie van het merk GMB is de eerste van zijn soort met een speciaal mengsel van fijne koffiepoeder en exclusieve ginseng extracten. Deze Ginseng Koffie heeft een uitstekende traditionele smaak en een heerlijk aroma. Een verfrissende drank waar je altijd van zult genieten! Ginsengkoffie is ook verkrijgbaar in BIO vorm. Een eerste klas koffiepoeder, biologisch geteeld en gemeng met exclusieve ginseng extracten van de rode koreaanse ginsengwortel.

HET EFFECT VAN GINSENGKOFFIE

Ginseng is goed voor: opbouw van veerkracht en energie, vitaliteit, concentratievermogen, opbouw van weerstand tegen STRESS, vermindert STRESS, regulatie van de bloeddruk & suikerspiegel, cholesterol, hart en stoelgang, houdt het vochtgehalte van de huid op peil, goed voor de spijsvertering, herstel na ziekte, spierpijn. Ook tijdens examenperiode is het raadzaam om en kuur te volgen van 6 weken.

HOE GINSENGKOFFIE GEBRUIKEN

1 kopje per dag is al voldoende om de kracht van ginseng te ervaren. Giet de inhoud van 1 zakje in een kopje(+-150ml . Heet water toevoegen, roeren en klaar. Deze unieke ginsengkoffie is o.a online verkrijgbaar via Sweet-Taste ontbijtservice.

TOT SLOT

Van de talrijke kruiden uit de traditionele Chinese geneeskunde is Ginseng veruit de bekendste. Chinezen weten het al eeuwenlang: Ginseng houdt je vitaal. Volgens hun is Ginseng de koning van de medicinale planten.

Ginseng wordt in veel verschillende producten verwerkt. Voornamelijk als poeder voor het maken van thee, sterkedrank, capsules en zeep. Ginseng is een plant die tot de verbeelding blijft spreken. Onderzoek heeft inmiddels bevestigd dat het kruid diverse geneeskrachtige eigenschappen bezit. Hoewel de bijwerkingen bij normaal gebruik minimaal zijn, is het van belang dat Ginseng, zoals alle kruiden, alleen op goede indicatie en in de juiste dosis toegepast wordt. Ginseng is niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.