Wat kan je doen met munt

Voordelen van munt

Munt is uitgegroeid tot een populair kruid vanwege zijn vele gezondheids- en beauty voordelen. De prachtige frisse aroma van munt is dan ook vaak aan te treffen in tandpasta, kauwgom, shampoos en andere schoonheidsproducten. Munt heeft vele voordelen voor de gezondheid, maar ook voor het uiterlijk. Munt maakt o.a. de huid zacht en schoon, is goed voor de tanden en zeer geschikt voor de behandeling van vet haar. Maak daarom kennis met de vele gezondheids- en beauty voordelen van munt!

Voordelen van munt

  • Veel tandpasta's bevatten een munt smaak. Waarom is dit zo? Munt wordt vaak gebruikt binnen de tandheelkundige zorg, omdat het belangrijke antiseptica (ontsmettende middelen) bevat die onze tanden beschermt tegen verschillende microben en bacteriën. Munt houdt de tanden dus gezond en bovendien zorgt munt natuurlijk ook voor een frisse adem. Fantastische combinatie dus!
  • Munt is zeer geschikt om stress te voorkomen en bestrijden. Een muntthee (of eventueel munt cocktail) heeft kalmerende effecten op het lichaam. Muntthee verwijdert de gifstoffen uit het lichaam door zijn diuretische en antimicrobiële werking. Wat munt (blaadjes of pure etherische muntolie) toevoegen aan een bad helpt tevens ook zeer goed om spanningen en vermoeidheid te verlichten.
  • Last van vet haar? Je zou het misschien niet verwachten, maar muntolie verricht wonderen voor vet haar. Er is aangetoond dat muntolie zeer effectief is voor de behandeling van vet haar, mits je de muntolie echter niet rechtstreeks aanbrengt op de hoofdhuid. Mix hiervoor twee druppels muntolie met twee liter water. Giet dit in een spray flesje en gebruik de muntolie als een conditioner. Niet alleen geeft deze zelfgemaakte conditioner een heerlijke geur aan de haren, je haar zal ook minder snel vet worden! Heb je ook last van roos? Gebruik deze conditioner dan 2 à 3 keer per week en op den duur zal je geen last meer hebben van roos!
  • Munt wordt al lang gebruikt in de aromatherapie, maar naast de heerlijke frisse geur, heeft munt ook verfrissende effecten op de huid! Crèmes die op munt zijn gebaseerd zullen de (vermoeide) huid een echte oppepper geven en de huid verfrissen.
  • Pepermunt is ideaal om de doorbloeding te verbeteren. Mix daarom wat muntolie met je favoriete bodylotion en masseer deze munt bodylotion na een verfrissende douche goed in op de huid. De geur zal je ene mentale oppepper geven en de verfrissende werking van munt in combinatie met een lichte massage zal de doorbloeding flink verbeteren en de huid een enorme boost geven.
  • Gebruik minimaal eens per week een voetbad met enkele druppeltjes (etherische) muntolie. Week je voeten zo lang in het warme muntwater als je wenst. Het verlicht vermoeide en zware voeten direct en bovendien is een munt voetbad ideaal tegen gezwollen voeten en enkels! Masseer je voeten na afloop even na en smeer je voeten daarna in met een (zelfgemaakte?) munt bodylotion!

Conclusie

Munt wordt al geruime tijd geprezen om zijn heerlijke frisse geur en smaak. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft munt talloze positieve effecten op het humeur en op de huid. Laat munt daarom voortaan niet meer ontbreken binnen je beauty rituelen!