Aloë vera: het wonderplantje

Aan de aloë vera plant (Aloë Barbadensis Miller) worden al sinds de Grieken en de Romeinen heilzame eigenschappen toegekend. Het plantje heeft bijnamen zoals natuurlijke genezer, brandwondenplant en wonderplant. De plant lijkt op een cactus, maar behoort net zoals ui en knoflook tot de leliefamilie.

Geschiedenis van aloë vera

De plant is door de eeuwen heen gebruikt in verschillende culturen: door de Grieken en de Romeinen, maar ook door Babylonische, Indische en Chinese culturen. Alexander de Grote gebruikte het volgens de verhalen voor de verzorging van zijn gewonde soldaten en ook Columbus nam het mee op zijn overzeese reizen voor zijn zeelieden. Pas in 1968 ontwikkelde een apotheker uit Dallas, Bill Coats een stabilisatieproces voor het onttrekken van de gel.Dit stabilisatieproces is gepatenteerd door de firma Forever Living Products.

Voordelen van de gel

De gel uit de bladeren van de aloë vera plant bevat meer dan 200 voedingsstoffen, waaronder 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitamines. De stoffen werken als een team: ze versterken elkaars effect. De plant bezit eigenschappen die de natuurlijke weerstand versterken, de stofwisseling en de spijsvertering ondersteunen, de immuniteit verbeteren en extra energie bezorgen. De gel dringt diep en snel in de huid door, waardoor er een uniek wondhelend effect ontstaat. Bacteriën, virussen en schimmels worden door de gel gedood en jeuk wordt onderdrukt. Bovendien kan aloë vera ook een kalmerend effect hebben, waardoor je je beter kan concentreren. Verder helpt het pijn in spieren en gewrichten te verlichten en ontstekingsreacties te onderdrukken. Om baat te hebben bij de rijke voedingsstoffen van de plant, kan de gel bijvoorbeeld gedronken worden of aangebracht worden op de huid om de kwaliteit van de huid te verbeteren.

Anti-oxidanten

In ons lichaam bevinden zich vrije radicalen, bijproducten van de normale stofwisseling. Door onder andere stress, alcohol, sigarettenrook, en extreme blootstelling aan zonlicht of luchtvervuiling wordt de productie van vrije radicalen verhoogd. Het lichaam heeft dan meer anti-oxidanten nodig dan het zelf kan aanmaken. Waarin bevinden zich deze anti-oxidanten? In groene thee, rode wijn, zwarte chocolade, maar ook in aloë vera gel. Bovendien maken de dranken van Forever Living gebruik van sterke anti-oxidanten zoals mangosteen en granaatappel. In de gelaatsverzorging wordt ook een anti-oxidant verwerkt, namelijk dennenboomschors.

Forever Living Products

Forever Living is veruit de grootste producent en distributeur in aloë vera en bijenproducten ter wereld. Het bedrijf is opgericht door Rex Maughan in de jaren '70. De firma biedt producten aan voor zowel uiterlijke als innerlijke verzorging: dranken, gelaatsverzorging, make-up, persoonlijke verzorging, voedingssupplementen en bijenproducten. Forever Living is gesitueerd in meer dan 140 landen. De hoofdzetel ligt in Arizona en de zetel voor de Benelux is gelegen in Baarn. Het bedrijf telt miljoenen distributeurs die kunnen rekenen op een aantrekkelijk bonussysteem. Voor meer uitleg hieromtrent verwijs ik u naar: http://myflpbiz.com/natuurlijkgezond.

Teelt en oogst

De plantages bevinden zich in Zuid-Texas in de vruchtbare Rio Grande-vallei, in Mexico en in de Dominicaanse Republiek. Na vier jaar zijn de planten volwassen en kunnen de bladeren worden verwerkt. Eerst worden ze gewassen en gefileerd en vervolgens kan het vruchtvlees worden gestabiliseerd. Op de plantages worden uiteraard geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Al de producten maken gebruik van natuurlijke bestanddelen, dus u kan er niets verkeerd mee doen. Uniek is dat vele producten van Forever Living voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van pure gel.