Tips voor Romantische gerechten

Inleiding

Ze zeggen weleens de liefde van de man gaat door de maag, of is de vrouw er ook gevoelig voor? Maak indruk op je geliefde met maaltijden die je zelf hebt bereidt. Met deze tips is succes gegarandeerd!

Romantische gerechten

Smoothies

Een smoothie is een fantastische manier om een hartstochtelijke dag te starten. Ideaal voor een ontbijt in bed of als aperitief. Mix roodkleurige fruit bij elkaar zoals aardbeien, kersen, frambozen, rode bessen enz. Voeg er een extra smaakje aan toe als schepijs, melk, suiker, yoghurt. Serveer dit in glazen op een dienblad bedekt met rozenblaadjes.

Pannenkoek

Begin de dag met een liefdevolle ontbijt voor je partner. Maak pannenkoeken zoals gebruikelijk en bak ze in een hartvormige-pan (te koop bij diverse winkelketens) totdat ze gaar en mooi goudbruin zijn. Serveer er aardbeiensaus bij en snijd wat plakjes aardbeien. Leg ze dakpansgewijs in de vorm van een hart op de pannenkoeken.

Cupcakes

Toon je liefde voor je partner door hem of haar te verwennen met heerlijke cupcakes. Cupcakes zijn kleine, schattige cakejes die je op diverse manieren kunt bakken en versieren. Versier je cupcakes met hartjes, rozen en allerlei andere romantische, eetbare decoraties.

Spaghetti

Voor een simpele maar lekkere gerecht zou je spaghetti kunnen maken. Maak je spaghetti met tomatensaus zoals gebruikelijk. Schep de spaghetti op twee borden en verspreid wat tomatensaus in een hartvorm erop. Snij wat hartjes uit basilicumblaadjes en strooi die erover heen. Je zou dit gerecht ook samen uit één bord kunnen eten.

Salade

Een salade is een geweldige manier om een romantische avond te beginnen. Je kunt zowel een groentesalade als een fruitsalade maken in hartvormige plakjes.

Hartvormige pizza

Iedereen houdt van pizza dus waarom zou je er niet één voor je geliefde maken? Je kunt je eigen pizzadeeg maken, maar je kunt het ook kant en klaar in de supermarkten vinden . Voordat je het pizzadeeg besmeerd, snij je het eerst in een vorm van een hart. Besmeer het vervolgens met tomatensaus en gebruik ingrediënten die jij en je geliefde lekker vinden. Snij hartjes uit de kaas en leg ze op de pizza. Bak de pizza in het midden van de oven gaar en totdat de is kaas gesmolten. Bon appetit!

Koekjes

Kies een simpele basis recept voor je koekjes. Volg het recept en zodra je het deeg hebt uitgerold steek je met behulp van een hartvormige uitsteekvorm koekjes uit het deeg. Je zou het deeg nog van te voren kunnen kleuren of pas nadat ze zijn gebakken decoreren met marsepein, fondant of icing.

Taart

Als je jouw lover zijn of haar hart wilt laten smelten, is er geen zoeter manier dan met een heerlijke zelfgebakken taart aan te komen. Gebruik een hartvormige taartvorm en bak hierin een biscuit of cake. Vul de taart eventueel met een frisse of juist met een machtige vulling. Decoreer de taart met eetbare hartjes, rozen, fruit of chocolade ganache.

Oesters

Oesters waren altijd al gekoppeld met liefde, echter niet iedereen houdt van de glibberige structuur van oesters die je naar binnen hoort te slurpen. Er wordt gezegd dat oesters lustopwekkend zijn, vanwege hun hoge zinkgehalte.

Chocoladefondue

Chocoladefondue is één van de meest ideale en romantische maaltijd die je kunt serveren aan je partner. Heerlijk met aardbei, ananas, banaan, druif, peer, plakjes cake en veel meer. Deze chocoladefondue is een perfecte afsluiting!

Tips :

  • Maak het net iets specialer door de tafel mooi te dekken. Een romantische gedekte tafel kan een perfecte sfeer creëren. Zet een mooie bos rozen in een vaas en leg daarnaast wat kaarsjes. Neem een paar blaadjes van de rozen en strooi ze over de tafel.
  • Geef extra aandacht aan kleine details die geven de gerechten een romantische en professionele aanzien.
  • Bij gerechten horen nou eenmaal drankjes. Hou de drankjes fris met hartvormige ijsblokjes.