De beginselen van fotografie

Inleiding

Fotografie begint bij het fototoestel wat u in uw handen heeft. Ieder knopje heeft een functie en een betekenis en kan u verder leiden naar een leuke spontane foto. Echter kunnen deze leuke foto's ook redelijk dramatisch eindige bij het afknippen van het hoofd van een persoon of een beeld bijvoorbeeld. Of het "leeg lopen" van de zee door de horizon scheef neer te zetten in beeld. Ga zo maar door.


Stappen

Hier treft u stapsgewijs aan wat handig is om een leuke geslaagde foto te maken die u met trots kunt laten zien aan familie, vrienden, kennissen of zelfs u partner.


Tips

  • Tip1: is de Gulde Snede. De Gulde Snede heeft te maken met compensitie die u makkelijk toe kan passen. 
  • Verdeel uw foto in een geraamte. Trek een horizontale streep op 1/3 deel van de bovenkant van uw foto. Daarna trekt u een tweede horizontale streep op 1/3 deel van onderkant van de foto. Dit herhaalt u wederom door tweemaal een verticale streep te trekken op 1/3 van de foto.  Uw heeft nu een geraamte van 4 strepen met in ieder hoek een samenkomen van horizontale en verticale lijnen. 
  • Zorg er nu voor dat op een van de lijnen uw onderwerp van de foto staat. Een persoon met zijn hoofd op de kruizing van de bovenste horizontale en verticale lijn en zijn lichaam plaatst u op de verticale lijn.
  • Een gebouw of de horizon kunt u op een van de horizontale lijnen zetten. Zo krijgt u geen gesplitste foto. De Horizon in het midden deelt namelijk de foto in 2 delen.
  • Tip 2: let eens op hoeveel uw op de foto plaats. Probeer eens zo min mogelijk op de foto te plaatsen. Of let eens op wat er achter een persoon staat. Als iemand achter een boom staat, probeer in de gaten te houden dat er geen takken uit zijn of haar hoofd groeien bijvoorbeeld. 
  • Veel succes met deze tips en volgende keer leest u weer meer tips...


Links

  • http:// www.carlaverhoef.nl