Tips voor het kopen van een piano

Inleiding

Een piano is een schitterend muziekinstrument. Wanneer je goed piano kan spelen, dan is het een genot om er naar te luisteren. Maar het kan ook heel leuk zijn om te leren piano spelen en steeds met nieuwe muziekstukken te oefenen. Misschien krijg je zelf wel les of zitten je kinderen op piano les. Wanneer je heel graag piano speelt of er bijvoorbeeld les in krijgt, dan is het handig om thuis een piano te hebben. Op die manier kan je spelen en oefenen wanneer het je zelf uitkomt. Maar er komt nog aardig wat bij kijken als je een piano wilt kopen. Een piano is meestal niet goedkoop, dus je wilt wel wat kopen wat goed is en wat bij je past. Ga je bijvoorbeeld voor een nieuwe piano of heb je liever tweedehands? Waar moet je allemaal op letten als je een nieuwe piano wilt kopen? Lees hier de tips voor het kopen van een piano.

Tips voor het kopen van een piano

Een elektrische piano of een akoestische piano

Er zitten aardig wat verschillen tussen een elektrische piano en akoestische piano. Zet goed de voordelen en nadelen naast elkaar om tot een beslissing te komen. Een elektrische piano neemt minder ruimte in beslag en je kan er een koptelefoon op aansluiten. Ook kan je makkelijk muziek opnemen. Daarentegen heb je met een akoestische piano een mooier geluid. Een elektrische piano kan niet het geluid van een akoestische piano evenaren.

Een nieuwe of tweedehands piano

Wanneer je een nieuwe piano wilt kopen, dan mag je er vanuit gaan dat er niks aan de piano mankeert. Een nieuwe piano zal geen beschadigingen hebben, plus je kan hem zelf inspelen. Maar een tweedehands piano kan net zo goed zijn als er zuinig mee omgegaan is. Wanneer je een tweedehands piano wilt kopen doe je er slim aan om deze goed na te laten kijken op gebreken. Deze hoeven niet altijd duidelijk te zijn. Het voordeel van een tweedehands piano is dat deze een stuk goedkoper is dan een nieuwe piano. Wanneer piano spelen echt je grote liefde is en je hebt het geld, dan wordt aangeraden om een nieuwe te kopen. Maar als je kinderen piano les hebben en je wilt een piano aanschaffen, dan kan dat net zo goed een tweedehands piano zijn.

De piano zelf

Wannee je ongeveer weet wat voor piano je wilt, dan kan je op zoek gaan naar de juiste piano. Het uiterlijk van de piano moet je aanspreken. Hij moet bijvoorbeeld bij je huis en interieur passen. Ook is het belangrijk om een stukje op de piano te spelen. Zo kan je bekijken of het geluid mooi is en of je lekker op de piano kan spelen. De piano moet toch helemaal naar je zin zijn. Het kan een tip zijn om iemand mee te nemen die echt verstand heeft van piano's. Dit is zeker belangrijk als je naar een tweedehands piano kijkt. Een deskundige kan kijken of de piano van binnen en van buiten goed is. Bezoek meerdere winkels zodat je duidelijk weet wat er allemaal te krijgen is. Laat je niks aansmeren en slaap er een nachtje over als je een goede piano bent tegengekomen. Zo kan je er op je gemak nog over nadenken en voorkom je dat je achteraf baalt van je aankoop.

Conclusie

Het kopen van een piano is een grote uitgave. Het is daarom belangrijk om er goed over na te denken wat je precies wilt en waarvoor je de piano wilt gebruiken. Een elektrische piano is makkelijk in gebruik, terwijl het geluid van een akoestische piano mooier is. Ook kan je een keuze maken tussen een nieuwe of tweedehands piano. Een tweedehands piano is goedkoper, maar let er wel op dat er niks aan mankeert. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste piano, speel dan op de piano en kijk of hij naar je zin is. Ben je niet helemaal zeker van je zaak, dan kan je iemand mee nemen die veel verstand heeft van piano's, denk hierbij bijvoorbeeld aan je muziekleraar. Hij kan je dan helpen om een piano te kopen die goed bij je past!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden