Vreemdgaan

Wat is vreemdgaan

Je spreekt van vreemdgaan wanneer men in een relatie niet trouw is aan elkaar. In een relatie is het normaal dat de man en de vrouw alleen een seksuele relatie met elkaar hebben. Wanneer bijvoorbeeld de man het met een andere vrouw doet dan zijn eigen vrouw, dan spreek je van vreemdgaan. Je hebt mensen die  "per ongeluk " een keer vreemdgaan en het daarna nooit meer doen, tot mensen die jarenlang vreemdgaan of zelfs een relatie met een ander hebben. Het is enorm kwetsend wanneer je partner vreemdgaat. Eénderde van de relaties is niet meer te redden, omdat het vertrouwen weg is. Wat wil je allemaal weten over vreemdgaan?

Wie gaan er vreemd

Als je de verhalen en cijfers mag geloven, gaat bijna iedereen wel een keer vreemd in zijn leven. Van een zoen tijdens de tienerjaren tot hele affaires tijdens het huwelijk. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat dertig procent van de Nederlanders vreemdgaat. En ongeveer veertig tot zeventig procent met een vaste relatie krijgt wel eens met vreemdgaan te maken. Toch is negentig procent van de mensen tegen vreemdgaan. Maar het is een feit dat mensen die vreemdgaan vaak hun partner er de schuld van geven. Op die manier praten ze het vreemdgaan voor zichzelf goed.

Waarom gaan mensen vreemd?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen vreemdgaan. De meeste mensen zijn niet meer gelukkig met hun relatie. De relatie is een sleur geworden. Sex met een ander brengt weer een beetje spanning. Vaak zijn mensen op hun partner uitgekeken en een nieuw persoon is weer helemaal interessant. Dan valt er weer wat te ontdekken. Ook zijn er mensen die onzeker zijn en niet meer genoeg hebben aan de bevestiging van hun eigen partner. Door met een ander naar bed te gaan voelen ze zich weer gewild en aantrekkelijk. Dit zijn meestal mensen die zo nu en dan vreemdgaan. Ze willen hun relatie niet kwijt, maar ze genieten wel van de aandacht van een ander. Meestal is het pure lust.

Er zijn ook mensen die jarenlang vreemdgaan met dezelfde persoon. Ze zeggen dat de liefde met hun echtgenoot over is, maar om verschillende redenen blijven ze toch bij hun partner. Denk hierbij aan de kinderen of de angst om alleen te zijn en weer opnieuw te beginnen. Bij dit vreemdgaan is er niet sprake van alleen maar lust, ze hebben echt gevoelens voor de ander. Er wordt vaak een dubbelleven geleefd.

Redenen vreemdgaan

  • Sleur in de relatie
  • Op zoek naar spanning of bevestiging
  • Gevoelens voor een ander

Hoe herken je vreemdgaan?

Er zijn verschillende signalen die er op kunnen duiden dat je partner vreemdgaat. De meest gehoorde signalen zijn toch wel de onbekende telefoontjes en smsjes. De vreemdganger houdt zijn telefoon altijd bij zich en krijgt smsjes of telefoontjes. Wanneer er dan naar gevraagd wordt wie het is, wordt er geantwoord dat het niks is.

Ook worden er vaak smoesjes gebruikt om maar zo min mogelijk thuis te zijn. Overwerken staat met stip op één. Daarna komt een sport of hobby en vrienden. Wanneer je vreemdgaan vermoed, kan je altijd stiekem controleren of de ander wel eerlijk is.

Veel vreemdgangers hebben contact via internet met de persoon met wie ze vreemdgaan. Het valt op wanneer opeens schermen worden gesloten wanneer je komt kijken. Ook zijn standaard de geschiedenis en alle emails gewist zodat er niks kan worden achtergehaald en er geen bewijs is voor het vreemdgaan.

Als je een gesprek hebt met je partner over vreemdgaan en hij doet er opeens niet meer moeilijk over, dan kan dat ook een teken zijn. Was normaal vreemdgaan een reden om de relatie te beëindigen, nou zou het opeens niet meer het einde betekenen.

Zo zijn er nog veel meer dingen waar je het vreemdgaan aan zou kunnen herkennen. Even kort, je ruikt opeens een ander luchtje, hij of zij komt opeens schoon en gedouched thuis van een vergadering of je komt onverwachts eerder thuis en daar is je partner dan niet blij mee.

Signalen vreemdgaan

  • Onbekende smsjes en telefoontjes
  • Zo min mogelijk thuis zijn
  • Geheimzinnig computergebruik
  • Vreemdgaan is opeens niet meer zo erg
  • Onbekend luchtje
  • Ontwijkend gedrag

Mannen/vrouwen

Mannen hebben de naam dat zij het meest vreemdgaan, maar dat is niet helemaal waar. Er zit alleen een verschil tussen het vreemdgaan van mannen en vrouwen. Bij mannen is het vaak de lust. Ze vinden dat ze thuis te weinig sex of te weinig aandacht krijgen. Tijdens het vreemdgaan voelen ze zich weer vaak op en top man. Bij vrouwen spelen er vaker gevoelens mee. Ze vinden dat hun echtgenoot ze niet meer ziet staan of naar ze luistert. Ze krijgen een band met iemand waarmee ze wel goed kunnen praten en daarna komt de sex pas.

De meeste mensen die vreemdgaan doen dat met iemand die zelf vrijgezel is. De situatie van het vreemdgaan wordt anders wel erg ingewikkeld. Wanneer je single bent, hoef je geen rekening te houden met een ander. Zo kan hij of zij zich helemaal aanpassen aan de persoon met wie er wordt vreemdgegaan.

Conclusie

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom iemand zou vreemdgaan. Bedenk echter wel dat het altijd kwetsend is voor je partner. Je zou het andersom ook niet leuk vinden als je partner zou vreemdgaan. Probeer eerst je relatieproblemen op te lossen en er met je partner uit te komen. Wanneer dit niet lukt, dan kan je beter uit elkaar gaan. Op die manier hoef je niet meer vreemd te gaan en kan je doen en laten wat je wilt.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden