De geneeskrachtige werking van edelstenen

Inleiding

Het gebruik van edelstenen als geneeskrachtig middel is niet nieuw.

En ze dragen, als medicijn tegen allerlei lichamelijke of geestelijke klachten, is een eeuwenoude en beproefde therapie.

Maar hoe kan een steen als geneesmiddel werken? Waarop berusten die helende krachten en hoe gaat edelsteentherapie in zijn werk?

Werkingsmechanisme

We staan steeds meer open voor de gedachte dat alles om ons heen energie is, en dat voor een gezond en gelukkig leven deze energie in balans moet zijn. Kijk maar naar de hypes die boeken als de Celestijnse belofte en de Secret teweeg hebben gebracht.

Maar deze concepten zijn niet nieuw. Vele natuurvolken wisten eeuwen geleden al dat kennis over licht, lucht, water en vuur, de natuur, planten, bomen, aarde en stenen, en een goede relatie hiermee, van levensbelang waren om een gezond en lang leven te leiden. Dat wij in de loop der jaren steeds verder van deze kennis af zijn komen te staan is jammer.

Gelukkig is niet alle kennis verloren gegaan. Inmiddels wordt er veel bekendheid gegeven aan de gunstige werking van negatieve ionen. Voor meer informatie hierover lees: Wat is negatieve ionentherapie en Negatieve ionen, vitamines in de lucht

Daarnaast zien we in steeds meer steden traditionele Chinese medische behandelcentra verschijnen. Ook behandelingen met acupunctuur berusten op de gedachte dat we energie in ons lichaam hebben stromen. In onze buik, ter hoogte van de voortplantingsorganen, zit het centrum van onze energie, chi genaamd. Via meridianen, energiebanen, wordt deze energie door het lichaam getransporteerd.

Bij het optreden van fysieke klachten of het ontstaan van een ziekte is er sprake van:

  • een blokkade of obstructie in de energievoorziening,
  • een ophoping van afvalstoffen of
  • een afwijkende frequentie in de energietrillingen op een bepaalde plaats of in een specifiek orgaan in het lichaam.

Edelsteentherapie

Het dragen van een bepaalde edelsteen of een combinatie van edelstenen kan gebruikt worden om het lichaam door middel van energietrillingen zichzelf opnieuw op te laden en te herstellen. Ook al zullen de klachten in niet alle gevallen volledig verdwijnen, er wordt in de meest gevallen een significante vermindering van de lichamelijke klachten gezien.

Elke edelsteen heeft namelijk een eigen kleur en grondstofsamenstelling en daardoor een eigen specifieke trilling. En deze trilling kunnen ze afgeven aan ons eigen menselijke energiessysteem.

Het hebben van een bepaalde kleur heeft zeker invloed, zoals we al zien bij het gebruik van kleurentherapie. Maar met aurafotografie door middel van Kirlian foto’s heeft men ook kunnen bewijzen dat edelstenen een energieveld of aura hebben.

De edelstenen dienen direct op de huid worden gedragen, om kwalen te kunnen verbeteren. Draag je de edelsteen op je kleding, dan heeft de edelsteen invloed op je omgeving.

Let op: Edelsteentherapie wordt in de regel als een aanvullende therapie gebruikt en vervangt zelden tot nooit een medische behandeling.

Praktische tips

►Draag je edelsteen of – stenen op de blote huid maar niet langer dan 12 uur achter elkaar. Je moet de steen namelijk rust geven en tijd om opnieuw op te laden nadat ze hun energietrillingen aan jou hebben afgestaan.

►Het opladen van edelstenen doe je door ze 12 uur lang in de buurt van bergkristallen neer te leggen. Maanlicht laadt edelstenen ook op maar dat hebben we zelden 12 uur achter elkaar.

►Maak de edelsteen 1 maal per week schoon onder stromend water, zonder schoonmaakmiddelen. Hierna 12 uur opladen.

►Af en toe helemaal ontladen is wenselijk, net als een batterij. Leg de edelsteen een nacht bij hematietstenen, en daarna weer opladen bij bergkristallen.

►Zorg dat de edelsteen niet in contact komt met make-up, parfum, haarlijk, bodylotion of zonnebrandolie.

Toepassingen van edelsteentherapie

In de volgende artikelen van deze serie zal dieper worden ingegaan op hoe de edelstenen binnen een therapie toe te passen, de betekenissen van de kleuren en de grondstofsamenstellingen van edelstenen en hoe edelsteentherapie samen te laten vallen met chakra healing of aurahealing, reiki en meditatie.

Links

Welke edelsteen hoort bij welk sterrenbeeld

Wat is negatieve ionentherapie

Negatieve ionen, vitamines in de lucht

Hoe kan ik een winterdepressie voorkomen

Wat kan ik doen tegen mijn winterdepressie