Boekbespreking: Encyclopedie van de kat (Dr. Bruce Fogle)

Een echte kattenliefhebber heeft ook boeken in huis over de kat. Vandaag de eerste boekbespreking van InfoDebster. Wij nemen het boek 'encyclopedie van de kat' onder de loep, geschreven door Dr. Bruce Fogle.

Algemene informatie

  • Titel: Encyclopedie van de kat
  • Auteur: Dr. Bruce Fogle
  • ISBN: 9041090797
  • Uitgeverij: Van Reemst Uitgeverij b.v.
  • Aantal pagina's: 240

Samenvatting (achterflap)

Een unieke en uitgebreide gids over de kattenrassen van de wereld. Geschreven door Dr. Bruce Fogle, autoriteit op het gebied van gedrag, verzorging en opvoeding van de kat. De schitterende foto's geven je inzicht in de anatomie van de kat, maar ook in de complexe achtergronden van kattengedrag en -taal. Een boeiend werk over het leven en de folklore van een van onze meest favoriete gezelschapsdieren.

Algemeen beeld over het boek

Het boek is groot, iets groter dan het formaat A-4. Het boek heeft een harde kaft en een papieren omslag, die eventueel verwijderd kan worden. De letters zijn makkelijk te lezen en het boek is geïllustreerd met mooie tekeningen, afbeeldingen en foto's. De beschrijvingen zijn zeer duidelijk.

Besproken onderwerpen

Het boek is werkelijk een encyclopedie. Alles over de kat staat erin beschreven, van geschiedenis tot rasbeschrijvingen en van fabels en feiten tot aan het gedrag. Ook het fokken van katten komt in de encyclopedie van de kat uitgebreid aan bod. Als er iets uitgelegd wordt, wordt dit zo goed mogelijk aan de hand van tekeningen, foto's en/of illustraties duidelijk gemaakt.

InfoDebster oordeelt

Door de grootte en het gewicht van het boek, is het onhandig om vast te houden. Hou je het boek in je handen, dan is het boek al gauw te zwaar en leg je het op de tafel neer om verder te lezen. De encyclopedie van de kat bevat echt alle informatie die je nodig hebt om alles te weten te komen over de kat.

Alleen de hoofdstukken zijn wat onduidelijk aangegeven, wat het soms lastig maakt om te beoordelen of het stuk tekst bij een nieuw hoofdstuk hoort, of nog het vervolg is van het vorige hoofdstuk.

Het boek is ook een goede leidraad voor toekomstige katteneigenaren. Er staat onder andere in beschreven waar je op moet letten en welke dingen je vooraf al in huis dient te halen. Natuurlijk wordt er ook uitvoerig beschreven waar je op moet letten als je een kitten (of volwassen kat) uitzoekt. Is het dier ziek of kerngezond? Bovendien zijn ook rasbeschrijvingen aanwezig, inclusief foto's. Jammer genoeg worden niet alle rassen in het boek beschreven, maar dat is op zich geen minpunt voor de schrijver.

Al met al is InfoDebster positief over het boek. InfoDebster heeft al de nodige ervaring met katten en weet hier al flink wat van af. Maar toch wist de schrijver van het boek (Dr. Bruce Fogle) mij te verrassen met leuke weetjes, interessante feiten en mooie foto's.

Is dit een goed boek voor mij?

Na het lezen van dit boek, is InfoDebster ervan overtuigd dat dit boek een aanrader is voor kattenliefhebbers. Het boek is niet alleen interessant als je een toekomstige kattenbezitter bent, maar ook als je al tientallen jaren voor een kat zorgt. Er staan leuke weetjes in het boek beschreven, welke iedere kattenliefhebber versteld doen staan. Kopen dus!