Liesje en de Vlekkenpopjes deel 5

Inleiding

Dit is deel 5 van het verhaal over Liesje, een meisje dat altijd vlekken maakt, gepest wordt op school, en die problemen heeft met haar moeder, en wier vader haar min of min negeert, nu hij een nieuwe vriendin heeft......

Liesje en de Vlekkenpopjes Deel 5

Voor het eerst sinds lange tijd werd Liesje met een opgewekt gevoel wakker. Vanaf nu zou alles anders worden. Dat gevoel had ze heel sterk. Net zomin als ze wist waarom ze altijd knoeide, zomin wist ze wat de vlekkenpoppetjes van plan waren. Ze wist alleen wel dat ze zich eindelijk veilig voelde, alsof er iets was wat haar beschermde tegen de boze buitenwereld. En zelfs als er vandaag niets bijzonders zou gebeuren, als Geer, Charlotte en Macho haar vandaag nog niet zouden kunnen helpen, dan nog zou ze zich sterk en onkwetsbaar voelen. Fluitend ging ze naar school, met een grote vlek aardbeienjam op haar trui.

En alleen al door die vlek vroeg ze zich af of ze er nog een nieuw vriendje of vriendinnetje bij had. De juf keek even streng als alle andere dagen toen ze binnen kwam. Alleen vandaag kon het haar lekker niets schelen. Ze was trots op de vlek op haar trui en tijdens de tekenles zat ze er af en toe aan te voelen omdat hij zo fijn plakte aan haar vingers. Tijdens het speelkwartier ging Liesje expres op de rand van de zandbak zitten, hopend dat haar broek vies zou worden. En op de terugweg naar huis sprong ze van de ene in de andere plas zodat ze vol met modderspatten thuis kwam. Haar moeder wachtte haar op in de gang en begon al te mopperen toen ze zag hoe de kleren van Liesje er uit zagen. “Wat heb jij vandaag allemaal uitgespookt?”  vroeg ze.

Liesje wilde net een smoesje verzinnen toen ze zag hoe er van boven uit het trapgat een grote kledder modder precies in moeders nek viel. Haar moeder gaf een gil en sprong bijna een halve meter in de lucht van schrik. Liesje kon haar lachen bijna niet inhouden en vroeg heel onschuldig “Wat is er, mam?”. “Een beest, een beest, ik denk dat er een beest in mijn nek zit!” gilde haar moeder. Haar moeder begon een rondedansje te maken terwijl ze krampachtig probeerde het beest uit haar nek te slaan. “Zal ik mee helpen zoeken, mam?”. Haar moeder was echter de keuken al ingerend, gooide de deur naar de tuin open en begon haar vest en t-shirt uit te trekken.

Liesje kwam de tuin in juist op het moment dat haar moeder bijna bloot stond. “Och, mam, het is alleen een spatje modder” zei Liesje grinnikend. Haar moeder werd rood in haar gezicht en mompelde alleen maar iets van ach, is dat alles en geeft niks en ik moet me ook niet zo aanstellen en liep snel terug het huis in. In de keuken trok ze snel haar kleren weer aan. Daarna gaf ze Liesje een dikke zoen op haar hoofd en vroeg of ze een glaasje drinken en een koekje wilde. Nou dat wilde Liesje wel. En ze liep vrolijk de trap naar haar slaapkamer op met het drinken in haar hand en het koekje half in haar mond.

Verder lezen in de avonturen van Liesje...?